enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden bir internet haber sitesinin basın etiği ve ahlakıyla bağdaşmayan haberi nedeniyle açıklama

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden bir internet haber sitesinin basın etiği ve ahlakıyla bağdaşmayan haberi nedeniyle açıklama
28 Kasım 2022
485
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’den bir internet haber sitesinde haber adı altında, yanlış kanı oluşturacak şekilde hazırlanan basın etiğiyle, dürüst ve ahlaklı basın anlayışıyla bağdaşmayan metinlerle ilgili bir kamuoyuna duyurulmak üzere açıklama yapıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Hazırlık Atlama ve Muafiyet Sınavlarında  PTE DenkliğiTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre üniversitenin açıklamasında, “Üniversitemize yönelik olarak tamamen gerçek dışı iddialarla taraflı, maksatlı, kamuoyunda Üniversite ve yöneticileri hakkında yanlış kanı oluşturacak şekilde hazırlanan basın etiğiyle, dürüst ve ahlaklı basın anlayışıyla bağdaşmayan metinlerle ilgili bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur” denildi.

“29 Eylül 2022 tarihinde yayımlanan ‘Dumlupınar Üniversitesi’nde dolandırıcılık iddiası YÖK’e taşındı’ başlıklı içeriğe konu olayla ilgili mağduriyete uğradığı iddia edilen şahsın verdiği bir dilekçe bulunmamaktadır” ifade edilen açıklamada, “Öte yandan içerikte yer alan metinde aktarılanın aksine Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde Myanmar uyruklu bir öğrenci olmadığından M.T.Z. isimli şahıs da öğrencimiz değildir. Aynı şekilde Enstitümüzde Sudan uyruklu olup da G.G. adını taşıyan bir öğrencimiz de bulunmamaktadır” denildi.

Açıklamada, “10 Ekim 2022 tarihinde yayımlanan ‘Eşe özel ilanYÖK’e taşındı: Atama nasıl yapıldı?’ başlıklı içerikte ‘Eşe özel ilan’ tanımlaması yapılmışsa da bu sınava 4 adayın başvurusunun kabul edilmesi ve Fen Edebiyat Fakültesinin sürecin yönetiminde yaşanan tereddütler nedeniyle personel alımını iptal etmesi ilanın tek bir kişiye özel olmadığını açıkça göstermektedir” şeklinde yer aldı.

Ayrıca değerlendirme sürecine katılacak jüri üyelerinin seçim ve tercihi mevzuat hükümlerine göre olup ve bu konuda bir keyfiyete izin verilmesinin yasal olarak mümkün olmadığı belirtilen açıklamada, “Son olarak başlıkta ‘Atama nasıl yapıldı’ ifadesine yer verilirken içeriğin ilerleyen kısımlarında bir atama yapılmadığının kabul edilmesi söz konusu yayın organının amacının ne olduğunu açıkça göstermektedir” denildi.

Açıklamada, “bu iki olayla ilgili olarak söz konusu internet haber sitesine ilettiğimiz düzeltme ve cevap metinlerinin yayımlanması talebimize karşılık verilmemiş, bunun üzerine Kütahya Sulh Ceza Hâkimliğine yapılan başvuru sonucunda, ilgili mahkemece ‘kurumumuz ve yöneticilerimiz hakkında gerçeğe aykırı yayın yapıldığının anlaşıldığı’ gerekçesiyle düzeltme ve cevap metinlerimizin ilgili yayın kuruluşunda mevzuata uygun biçimde yayımlanması yönünde karar verilmiştir” şeklinde dile getirildi.

Son olarak 11 Kasım 2022 tarihinde yayımlanan ‘Akademisyenin iddiası: Üniversitede insan kaçakçılığı suçu işlendi’ başlıklı ve yine taraflı bir bakış açısıyla hazırlanan içerikle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına yapılan açıklama ise şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Libya Hükûmeti arasında ikili ilişkilerin üst düzeye çıkarılması çerçevesinde Libya’dan çok sayıda öğrenci Libya Hükûmetinin sağladığı devlet bursu ile Türkiye’deki farklı üniversitelerde eğitim almaktadır. DPÜ ile Libya Büyükelçiliği arasında 4 Mart 2021 tarihinde yapılan görüşmeler neticesinde lisansüstü eğitim konusunda iş birliği kararı alınmış ve mutabakat sağlanmıştır.

Bu çerçevede Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde eğitim görmek isteyen Libya uyruklu 19 öğrencinin –tüm masraflarının Libya Hükûmeti tarafından karşılanması şartıyla– kaydı yapılmıştır. Bu öğrencilerin masraflarının Libya Hükûmeti tarafından karşılanacağına dair, her bir öğrenci için, Libya Büyükelçiliğinin mali destek yazısı bulunmaktadır. Üniversitemizde eğitim görebilmeleri için Türkçe dil yeterliliği istenen öğrenciler DPÜ TÖMER tarafından Türkçe Yeterlik Sınavı’na, DPÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından da İngilizce Yeterlik Sınavına tabi tutulsa da bu sınavlarda başarılı öğrenci çıkmadığından Libya uyruklu öğrenciler eğitime başlatılmamış ve Türkçe öğrenmeleri için önce DPÜ TÖMER’e kaydedilmiştir. Bu öğrencilerin Libya Büyükelçiliğine başvuruları ve Büyükelçiliğin de talebi ile Türkçe eğitimlerinin Ankara’da devam etmesi uygun görülmüştür”.

Öte yandan İngilizce Yeterlik Sınavında başarısız olan öğrenciler için de Libya Büyükelçiliğinin talebiyle DPÜ DİLMER bünyesinde kurs planlaması yapılmışsa da planlanan bu kursa başvurunun olmadığını ifade edilen açıklamada, “Sonuç olarak söz konusu öğrenciler, DPÜ Öğrenci Bilgi Sistemi’nde pasif öğrenci olarak kayıtlıdır. Eğitime başlamadıkları için de Libya Hükûmeti tarafından öğrencilerle ilgili Üniversitemize herhangi bir ödeme yapılmamıştır” şeklinde yer aldı.

“Tamamı aynı yayın kuruluşundan servis edilen bu içerikler, kurumumuzun ve yöneticilerimizin şeref ve haysiyetini ihlal ederek toplum önünde hedef olmasına neden olmaktadır” şeklinde belirtilen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’den yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“”Kamuoyunu bilgilendirme kisvesiyle, meslek etik ve ilkelerini hiçe sayıp kurumları ve kişileri yıpratmayı alışkanlık haline getirmiş, olayları sübjektif bakış açısıyla ele alan ve toplumu manipüle etmeye çalışan bir habercilik anlayışına kamuoyunun itibar göstermeyeceği de herkesçe bilinmektedir.

İddia sahiplerinin ortaya attıkları iddialarla ilgili somut bilgi ve belgelerin kurumumuza sunulması halinde, üniversitemizce gerekli işlemler şeffaf bir şekilde yapılacak olup aksi takdirde ise Üniversitemizin her türlü hukuki ve cezai haklarının da saklı olduğunu belirtir, saygılarımızı sunarız”.

Gazeteci * Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.