enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Küresel ısınma İsviçre’yi de vurdu, 5 bin metre yükseklikte 0 derece sıcaklık ölçüldü

Küresel ısınma İsviçre’yi de vurdu, 5 bin metre yükseklikte 0 derece sıcaklık ölçüldü
26 Temmuz 2022
993
A+
A-

İSVİÇRE – UHA HABER / Küresel ısınmayla gelen sıcak hava dalgası, bütün dünyayı etkisi altına alırken, İsviçre’nin en yüksek dağlarından daha yüksekte, 5 bin 184 metrede 0 derece sıcaklık ölçüldü.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın AFP’ye dayandırdığı haberine göre, İsviçre Federal Meteoroloji İdaresi (MeteoSwiss) sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, bunun son 27 yıldır ülkede yaşanan en yüksek sıcaklık olduğuna işaret etti.

Meteoroloji uzmanları, hava balonlarını kullanarak 5 bin 184 metrede sıfır derecenin tespit edildiğini bildirdi.

İsviçreli meteoroloji uzmanları 4 bin 634 metre yükseklikle ülkenin en yüksek zirvesi unvanına sahip Monte Rosa’nın da üstünde 5 bin 184 metrede termometrenin 0 dereceyi göstermesinin önemine dikkat çekiyor.

Bu konuda son rekor, 20 Temmuz 1995 yılında 5 bin 117 metrede sıcaklık 0 derece ölçülerek kayda geçti.

MeteoSwiss’e göre, dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi, hava sıcaklığı şu anda İsviçre’de haziran, temmuz ve ağustos ayları için iklim bilimciler açısından özellikle istisnai durumda.

İklimin aşırı ısınması, yaz aylarında yüksek rakımlı zirvelerde kar ve buzların da erken erimesi anlamına geliyor.

MeteoSwiss, buna rağmen önümüzdeki haftadan itibaren, sıcaklıklarda kayda değer bir düşüş yaşanacağı müjdesini verdi.

[UHA Haber Ajansı, 26 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.