enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Gagavuzya Devlet Başkanı Gutul’a diplomasi ödülü

Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Gagavuzya Devlet Başkanı Gutul’a diplomasi ödülü
11 Ekim 2024
37
A+
A-

Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul, KGK Küresel Medya Paneli’ne katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gutul, Moldova’da düşman gibi görüldüklerini söyledi.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Küresel Medya Buluşması’nın 4’üncüsü, Türkiye ile 30’a yakın ülkeden Türk ve yabancı 150’ye yakın gazetecinin katılımıyla tamamlandı.

KGK Küresel Medya Çalıştayı’na katılan ve dev organizasyonun onur konuğu olan Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul, ülkesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

DİM: GAGAVUZYA İLE UZAKLIĞA ÜZÜLDÜK

Gutul’u takdim eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim,  “Gagavuzya Devlet Başkanı Sayın Evghenia Gutul hanımefendiye davetimizi kabul edip, geldikleri, bize onur verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Türkçe konuşan, Türk toplumunun bir parçası olan Gagavuzya’yı hep uzaktan takip ediyorduk. Oraya gidip, Gagavuzya’yı görünce bu uzaklığa üzüldük. Sayın İsmail Bayazıt ile sayın başkanı davet edelim, dinleyelim diye düşündük. Biz de Türk medyası olarak Gagavuzya için ne yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz, bu konuda bir yol haritası çizebiliriz diye düşündük” şeklinde konuştu. Başkan Gutul KGK panelinde içini döktü.

BAŞKAN GUTUL’DAN KGK’YA TEŞEKKÜR

Türkiye ve Alanya’da olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Gutul, davetleri nedeniyle KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetimine teşekkür etti.

Gagavuzya ile ilgili bilgiler veren Gutul, Moldova’da düşman gibi görüldüklerini, sorunlarının olduğunu ancak kendilerinin hem Moldova, hem de tüm dünya ülkeleriyle iyi diyalog ve barış istediklerini söyledi. Kardeş Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyen Gutul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşeceklerini belirtti.

Gutul ayrıca “23 Aralık 2024 tarihinde 30. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Bu çok önemli bayramımıza hepinizi davet ediyoruz. Gagavuzya’da göreceksiniz ki; kültürümüz ve dilimiz birbirine çok yakın” dedi. Gutul, Küresel Başarı Ödülleri Töreni’nde ‘Küresel Diplomasi Ödülü’ aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.