enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Küçük Asiye’nin ameliyatı tamamlandı

Küçük Asiye’nin ameliyatı tamamlandı
27 Aralık 2021
511
A+
A-

ANTALYA-UHA HABER / Gaziantep’te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirilen 4 yaşındaki Asiye Ateş’in doku nakli ameliyatı tamamlandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre,Asiye Ateş, önceki gün sabaha karşı Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen ambulans uçakla Antalya’ya getirilmişti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen küçük Asiye, Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı.

Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, devletin tüm imkanlarını kızı için seferber ettiğini aktararak, “Kızımızın eski sağlıklı günlerine dönmesini bekliyoruz” dedi.

Kalçadan alınan doku nakledildi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyat tamamlandı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyat ile Asiye Ateş’e kalçadan alınan doku nakledildi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, sürecin yakından takip edildiğini anlatarak, şunları söyledi:

“4 yaşındaki Asiye Ateş’in yüz ve saçlı bölgesindeki doku kayıpları için ilk seans ameliyatı gerçekleştirildi. Doku nakilleri mikrocerrahi yöntemle yapıldığı için ilk birkaç günlük dönemde doku ile ilgili riskleri olmakla birlikte şu an itibarıyla hem nakledilen dokular sağlıklı hem de hastanın yaşam bulguları stabildir.”

Prof. Dr. Ömer Özkan estetik trendinin yükseldiğini açıkladı haberi. Son Dakika SAĞLIK haber başlıkları ve gelişmeler

Prof. Dr. Ömer Özkan

”Ameliyat başarılı geçti”

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan da ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

Bacaktan ve sırttan alınan dokularla naklin gerçekleştirildiğini vurgulayan Özkan, “Fonksiyonel ya da hayati riskleri azaltmak için yapıldı. Önemli bir ameliyattı. Doku eksikliğini gidermek, açık dokuları kapatmak için yapıldı. İlk seans ameliyatıydı, güzel geçti. Hastanın genel durumu iyi, şu anda yoğun bakımda izleniyor. Birkaç güne kadar inşallah yoğun bakımdan çıkar” dedi.

Esas ameliyat tamamlandı

İkinci bir operasyon için henüz bir planlamanın olmadığını, süreci izleyeceklerini aktaran Özkan, esas ameliyatın ise bu olduğunu söyledi. Bundan sonra ise daha çok düzeltmeye yönelik operasyonlar gerçekleştirilebileceğini belirten Özkan, başka problemlerin de olduğunu, onlara yöneleceklerini söyledi.

Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da süreci yakından takip ettiğini, gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını söyledi.

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’nde, 22 Aralık’ta 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3’ü tutuklanmıştı.

Saldırgan köpekler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

HABER : Selahattin Fidan

[UHA Haber Ajansı, 27 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.