enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kremlin: Ülke vatan hainlerinden temizleniyor

Kremlin: Ülke vatan hainlerinden temizleniyor
18 Mart 2022
380
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Putin’in Ukrayna işgalini desteklemeyenleri “vatan haini” ilan ettiği dünkü konuşmasının ardından Kremlin’den de bugün açıklama geldi. Kremlin sözcüsü, ülkede “doğal temizlik süreci” yaşandığını söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Yabancı Kaynaklar‘dan aktardığı haberine göre

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı olanları “vatan haini” ilan etmesinin ardından Kremlin’den konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Bu zor zamanlarda insanlar gerçek renklerini gösterir. Birçok insan, Rusçada dediğimiz gibi ‘vatan haini’ olduklarını gösterdi” dedi.

Putin Çarşamba günü yaptığı açıklamada Rusların “gerçek vatanseverleri alçak ve vatan hainlerinden her zaman ayırt edebileceklerini ve onları, yanlışlıkla ağızlarına giren bir sivrisinek gibi tüküreceklerini” söylemişti. Putin, “Toplumun böylesine doğal ve gerekli bir şekilde kendini temizlemesinin ülkemizi güçlendireceğine inanıyorum” demişti. Putin ayrıca Batılı ülkelerin “vatan hainlerini” Rusya’yı yok etmek için ülkenin içerisinden karışıklık çıkarma hedefiyle beşinci kol faaliyetlerinde kullanmak istediğini belirtmişti.

Putin’in bir gün önce sarf ettiği “doğal temizlik” sözüyle ne kastettiği sorulan Kremlin Sözcüsü Peskov, “Onlar hayatlarımızdan kendi kendilerine kayboluyorlar” diyerek, bu insanların bazılarının görevlerinden, bazılarının aktif iş yaşamlarından ayrıldıklarını, bazılarının ülkeyi terk ederek başka ülkelere taşındıklarını ifade etti. Peskov, “Temizlenme bu şekilde oluyor” dedi.

Biden’ın “savaş suçlusu” sözüne yanıt

Kremlin sözcüsü Peskov ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında sarf ettiği “savaş suçlusu” sözünü değerlendirdi. Rus Interfax ajansının haberine göre Peskov, Biden’ın “savaş suçlusu” benzetmesinin “kabul edilemez ve affedilemez” olduğunu ifade etti. Peskov, ABD’nin “dünyanın her tarafındaki insanları yıllardır bombaladığını” ve 1945’te savaşta yenilgisi kesinleşmiş olmasına rağmen Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombasıı attığını belirterek Biden’ın “savaş suçlusu” kelimesini ağzına almaya hakkı bulunmadığını söyledi.

Biden Çarşamba günü yaptığı Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili açıklamasında Rusya Devlet Başkanı Putin’i “savaş suçlusu” olarak nitelendirmiş, savaşın “uzun ve zorlu” geçeceğini ve Amerikan halkının, Putin’in “ahlaksız” saldırılarına karşı Ukrayna’yı kararlı bir biçimde destekleyeceğini belirtmişti.

EK Kaynaklar *rtr,dpa,AP

[UHA Haber Ajansı, 18 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.