enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kremlin sözcüsü Peskov: ‘Türkiye BRICS’e katılmaya ilgi gösteriyor’

Kremlin sözcüsü Peskov: ‘Türkiye BRICS’e katılmaya ilgi gösteriyor’
3 Eylül 2024
39
A+
A-

ABD merkezli Bloomberg pazartesi günü yayınladığı bir haberde, Türkiye’nin BRICS’e aylar önce üyelik başvurusunda bulunduğunu iddia etti.

Türkiye’nin BRICS’e üyelik için başvuruda bulunduğu iddialarının ardından Rusya tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin BRICS’e olan ilgisi vurgulanırken, üyelik başvurusu ile ilgili bir herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evet, Türkiye BRICS’e katılmaya ilgi gösteriyor. Bu gerçekten de böyle,” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Bloomberg Pazartesi günü yayınladığı bir haberde, Türkiye’nin BRICS örgütüne aylar önce üyelik başvurusunda bulunduğunu iddia etti.

Euronews’ün ulaştığı Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Ankara’nın BRICS’e başvuruda bulunduğuna dair bir bilgi paylaşılmadığını bildirirken, sürece yönelik soruları yanıtsız bıraktı.

Zaharova: Rusya NATO ile diyaloğa hazır | Rudaw.net

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Haziran 2024’te yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin üyeliğine ilişkin, “Birliğin kapılarının açık olduğunu biliyorsunuz. Belirli kriterler var, bunlar ülkelerin bir elitler kulübüne değil, karşılıklı saygıya dayalı birliğe üye olma arzusuyla uyumlu olmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, “İlişkimiz var, görüşmelerimizi, müzakerelerimizi yapıyoruz üye ülkelerle. Çünkü onlar da şu an bir evrim sürecindeler” demişti.

‘Putin’in Türkiye ziyaretinin tarihi belli değil’

Kremlim sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretiyle ilgili “hazırlıkların sürdüğünü” ancak henüz kesin tarihin belli olmadığını belirtti.

Temmuz ayında Astana’da yapılan Şangay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) 24. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i en kısa zamanda Türkiye’de ağırlamak istediğini söylemişti.

Rus lider, Erdoğan’ın davetine, “Türkiye’ye muhakkak gelirim” diyerek cevap verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.