enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova’dan yola çıkan Arama Kurtarma ve Yardım Birliği Türkiye’ye ulaştı

Kosova’dan yola çıkan Arama Kurtarma ve Yardım Birliği Türkiye’ye ulaştı
8 Şubat 2023
158
A+
A-

Deprem felaketi yaşayan Türkiye’de depremzedelere yardımcı olmak için Kosova’dan yola çıkan Arama Kurtarma ve Yardım Birliği Türkiye’ye ulaştı.

FSK BİRLİKLERİ TÜRKİYE’DE ALKIŞLARLA KARŞILANDI

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) ve KosovaPort’un haberine göre, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) birlikleri, Adana Havalimanı’nda alkışlarla karşılandı.

Birçok ülke ile birlikte Türkiye’nin yardımına koşan Kosova askerleri, Adana Havaliman’ında, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere orada bekleyen diğer Türk gönüllüler bir araya geldi.

 Türkiye’ye gelen Arama Kurtarma ve Yardım Birliği ve Kosova Güvenlik Gücü (FSK) mensupları, Türkiye’yi vuran 7,7 ve 7,6’lık iki ayrı depremin ardından deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Kosova’nın  Türkiye’de depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma operasyonu için Güvenlik Gücü’ne (FSK) ait bir birliği  seferber ettiğini yazdı.

“FSK Komutanı General Yashari ile istişareler, Türk mevkidaşım Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile gün boyu süren doğrudan temaslar, Başbakan Kurti’nin kararı ve Cumhurbaşkanı Osmani’nin yetkilendirmesinin ardından, Türkiye’deki insani operasyon için FSK’nın  özel birliğini uğurladık.” ifadelerine yer verilen paylaşımda, görev gücünün , depremlerden zarar gören şehirlerde arama ve kurtarma, acil tıp ve K9 birimlerindeki uzmanlardan oluştuğu belirtildi.

Paylaşımda, “Kosova Cumhuriyeti, nerede ve ne zaman ihtiyaç olursa olsun dost ülke ile halkların hizmetinde olacak morali yüksek profesyonel bir orduya sahiptir.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.