enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Türk halkının Türkiye’deki depremzelere yardımı çığ gibi büyüyor

Kosova Türk halkının Türkiye’deki depremzelere yardımı çığ gibi büyüyor
9 Şubat 2023
692
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 13,5 milyon kişiyi etkileyen, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Kahramanmaraş’ın yanısıra, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde deprem yıkıma sebep oldu. 

Türkiye’de yaşanan depremle ilgili olarak Kosova Devleti, duyar duymaz gerekli tedbirleri alarak geçtiğimiz günlerde Arama kurtama ekibi, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) arama kurtarma çalışmaları için uzman olan askerler Türkiye’ye gönderildi.

KosovaPort Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Ela KASAP, Kosova Türk halkının ve Sivili Toplum Kuruluşu derneklerin Türkiye’deki depremzedelere yardım konusunda hummalı bir şekilde yarıştıklarını yerinde gözlemleyerek aktardı.

* Orkide Kadınlar Derneği’nden Türkiye’ye destek kampanyası…

ORKİDE KADINLAR DERNEĞİ’NDEN TÜRKİYE’YE DESTEK KAMPANYASI

Kosova’da çok sayıda dernek Türkiye’deki depremzedelere destek için seferber olmuş durumda. Bunlardan biri de Orkide Prizren Kadınlar Derneği.

Orkide Prizren Kadınlar Derneği’nin, Türkiye’deki deprem bölgelerine gönderilmek üzere acil yardım malzemelerini içeren dayanışma kampanyası TUDEB Kosova işbirliğiyle tüm hızıyla devam ediyor.

Kadınların yardım için seferber olduğu kampanya kapsamında, battaniye, bebek mamaları, bebek bezleri, hijyen malzemeleri ve konserve yiyecekler büyük bir özenle depremzedeler için hazırlanıyor.

Kampanyaya, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta da destek sunarak, kadınlarla birlikte yardım kolilerini hazırlıyor.

*”Gerçek” Derneği’ndeki yardım kampanyasına büyük ilgi…

“GERÇEK” DERNEĞİ’NDEKİ YARDIM KAMPANYASINA BÜYÜK İLGİ

Priştine “Gerçek” Kültür, Sanat ve Spor Derneği tarafından, Türkiye’deki depremzedelere yönelik yardım kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar deprem felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için önemli miktarda yardım toplandığı öğrenildi.

Depremzedelerin duyduğu ihtiyaçların öncelik açısından belirlenmesi için sosyal medyada, dernek yetkilileri tarafından önemli bir duyuru yapıldı.

Duyuruda,” Sevgili Priştine’liler, öncelikle şu ana kadar gösterdiğiniz destek ve yardımlar için teşekkür ederiz. Sizlerin sayesinde şu ana kadar önemli bir yardımı toplamış bulunmaktayız. Bildiğiniz üzere depremzedelerin ihtiyaçları gün geçtikçe artmakta. Buna göre bugüne kadar toplanan yardımları bugün hava yolu ile yerine ulaştıracağız. İkinci olarak da ihtiyaçlar konusunda bir hatırlatma yapmak istiyoruz.

Aldığımız bilgilere göre ihtiyaçlar arasında en önemlisi bebek ve çocuk mamaları, giyimleri, hijyen ürünleri, battaniyeler. Yardımda bulunmak isteyen halkımıza  bu yönde destekte bulunmalarını rica ederiz.” ifadelerine yer verildi.

*Prizren merkezli “Tüm Gençlerle El Ele” Derneği’nin ilk destek paketleri Türkiye’ye ulaştırılıyor…

“TÜM GENÇLERLE EL ELE” DERNEĞİ’NİN İLK DESTEK PAKETLERİ TÜRKİYE’YE ULAŞTIRILIYOR

Prizren merkezli “Tüm Gençlerle El Ele” Derneği tarafından, Türkiye’de meydana gelen depremde etkilenen vatandaşlara yönelik hazırlanan ilk yardım paketleri Türkiye’ye ulaştırılmak üzere Prizren’de konuşlu olan Türk Temsil Heyet Başkanlığına teslim edildi.

Kosova Türk Dernekleri Birliği himayesinde dernekte iki önce başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Tüm Gençlerle El Ele” Derneği Türkiye’de meydana gelen depremde etkilenen vatandaşlara bir nebze  olsa destek vermek amacıyla  temel ihtiyaç kolileri hazırlanıyor.

Giysi ve battaniye gereksinimleri yanı sıra şu an için daha çok gıda paketlerine ihtiyaç duyulmakta.

Dernek tarafından yapılan duyuruda, bu konuda destek vermek isteyen vatandaşların  Hysen Kabashi (eski Mekke market) sokağında bulunan dernek ofisine başvurabilecekleri belirtildi.

Destek olmak isteyen herkesi bekliyoruz. İletişim +383 45 959 288

Ela KASAP, Gazeteci, KOSOVA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.