enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kolay çizer CHP delegesi

Kolay çizer CHP delegesi
9 Nisan 2025
12
A+
A-

* AKŞAM Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Emin PAZARCI, gazetesi için “Kolay çizer CHP delegesi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

* İşte PAZARCI’nın o yazısı!…

UHA / İnternational News Agency

Deniz Baykal'a seks kaseti kumpası nasıl kuruldu - Son Dakika Siyaset  Haberleri

 

Biliyorsunuz, Deniz Baykal 2010 Yılında FETÖ’nün bir kast kumpası ile CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalmıştı.

Ardından “tekrar dönebilir miyim?” diye nabız yokladı…

İmkânsız görünüyordu. Delege tepkiliydi. Bir dönemin güçlü Deniz Baykal’ının üzeri çizilmişti. Hiçbir şekilde ve hiçbir şart altında geri dönebilmesi mümkün görünmüyordu.

Kılıçdaroğlu'nun aday olmama nedeni: Dikkatleri mücadele alanından çekmemek  - Diken

Ortada yıldızı parlayan, daha doğrusu parlatılan bir Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Bürokrasiden gelen, CHP içinde “etkisiz eleman” olarak görülen, kendisinin bile “Bana üç il başkanını say deseniz sayamam” dediği Kemal Bey, bir anda CHP için kurtarıcı olmuştu!

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, uzun süren suskunluğunu Cumhuriyet'e  bozdu: 'Parti boşta kalmaz' - Son Dakika Siyaset Haberleri | Cumhuriyet

 

O dönemde Önder Sav bütün örgüte hâkimdi. Aynı zamanda kendisine “CHP’nin hafızası” da deniliyordu. Kılıçdaroğlu’na destek vermek istemiyordu. İl Başkanlarını aradı, Hakkı Suha Okay için nabız yoklaması yaptı. Genellikle de aynı cevabı aldı:

-Başkanım, biz size “evet” desek bile delegeye sahip olamayız. Dinlemezler bizi, ezip geçerler. Şu anda ibre Kemal Bey’den yana. Hem parti tabanında, hem de delege bazında son derece güçlü.

Kılıçdaroğlu’nun yelkenleri o kadar şişirilmişti ki…

Önder Sav bile o rüzgâra karşı duramadı. Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim olmak zorunda kaldı. Kemal Bey aday oldu ve delegenin tam desteği ile CHP Genel Başkanlığı Koltuğuna oturdu.

Sonrasında yaşananları biliyorsunuz zaten…

Ekrem İmamoğlu on X: "CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel'e ziyareti için  teşekkür ederim. Partimizin başarısı için çıktığı yolda başarılar dilerim.  @eczozgurozel https://t.co/zE57VI3cVS" / X

Alabildiğine şişirildi, büyütüldü. Sonrasında da Ekrem İmamoğlu-Özgür Özel ittifakı tarafından hançerlenip bir köşeye atıldı. O kurtarıcı olarak görülen, şişirilen, adeta ilahlaştırılan Kemal Bey için “yüzüne tükürmekten” bahsedenler var bugün CHP içinde.

Kurultayda aday olamayan Berhan Şimşek, Özel'le tartıştı: 5 dakika geç  kaldığımız için başvurumuz kabul edilmedi - Başka Gazete

Kolay adam harcar CHP!..

Kurultayda Berhan Şimşek’e uygulanan muamele de bunun en çarpıcı göstergesidir!

***
Kim ne derse desin, kim aksini iddia ederse etsin, bugün CHP’deki yeni kurtarıcı Ekrem İmamoğlu destekli Özgür Özel. Delege bu defa da O’na sahip çıktı.

Çok toy” diyebilirsiniz. Sürekli hata yaptığından, çelişkiler içinde kıvrandığından bahsedebilirsiniz. Diline sahip olamadığına, CHP’yi ve CHP’nin tarihini bilmediğine bile işaret edebilirsiniz…

Haklı da olabilirsiniz.

Ama bütün bunlar karşı karşıya bulunduğumuz gerçeği değiştirmez. Bütün eleştirilere, ortaya dökülen çarpıcı gerçeklere, yaşanan çelişkilere rağmen, anahtar listesi delinmeden Kurultay’dan çıkmış bir Genel Başkan var karşımızda. Bugünkü CHP gerçeği bu!

Özel - Erdoğan: Saraçhane'de altıncı gecede küfür polemiği - BBC News Türkçe

CHP o kadar marjinalleşti, kin ve nefretle o kadar dolduruldu, öylesine değiştirilip dönüştürüldü ki…

Çok iyi kavga ediyor” diyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sivri laflar ettiğini söylüyorlar. Sırf bu yüzden Özgür Özel’i destekliyorlar.

Elbette akil adamlar da var CHP içinde. Onlar bu gidişin doğru olmadığını söyleseler de, zaman zaman uyarılarda bulunsalar da, dinleyen kim!

Şu anda CHP’de rüzgâr böyle esiyor…

Nereye ve ne zamana kadar gidecek?

Özgür Bey, konuşmalarında çok yüksekten atıp tutuyor. Ayaklarının yere basıp basmadığına bakılmazsa, doğru, güzel kavga ediyor!

İstanbul il kongresinde yarışı İmamoğlu’nun adayı Özgür Çelik’e karşı kaybeden Cemal Canpolat, delegelerin oy karşılığında belediyelerde işe alındığını söylemişti.

Ama bu böyle gitmez. Lafla peynir gemisi yürümez. Beklentiler karşılanmazsa, Kemal Kılıçdaroğlu’dan çok daha kötü duruma düşer. Kolay çizip bir köşeye atar CHP delegesi. Düşüşü de hayli sert olur!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.