enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:42 Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikler, tebliğler ve kararlar…(09.08.2026)
08:34 Kocaeli (UHA) Bürosu: DEVA Partili Sudan’dan Gazilere Destek: “Eşitlik Talepleri Görmezden Gelinmemeli”
08:19 Kocaeli (UHA) Bürosu: Mavi Vatan’da TEKNOFEST Heyecanı: Gölcük’te Tarihi Buluşma İçin Geri Sayım!
00:14 DMM, Mekke Ortak Savunma Anlaşması’na yönelik iddiaları yalanladı
00:12 Kocaeli (UHA) Bürosu: Gündemin önemli öne çıkan haberleri
00:11 İtalya ve Fransa bağımlılıkla mücadele için uluslararası zirve ilan etti
00:11 Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Prof. Dr. Cihat Yaycı: “İspanya bunu kendi toprağına yönelik fiili bir işgal olarak değerlendirdi”
00:10 KKTC’nde Şanlı Erenköy Direnişi’nin 62’nci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi
00:10 İletişim Başkanlığınca hazırlanan “Ayın Tarihi” dergisinin temmuz sayısı okuyucuyla buluştu.
00:10 İran Dışişleri Bakanı Abbas Araghchi: Hürmüz’de anlaşma yakın ancak şartlar yerine gelmeli
00:08 80 yıl sonra Tuna’dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
00:06 Van ve Afyonkarahisar’daki 2 faili meçhul cinayet aydınlatıldı
00:05 İspanya’dan İtalya’ya misilleme: Sınır kontrolleri başlatılıyor
00:05 Ağız sağlığı yalnızca dişleri değil, beyin sağlığını da ilgilendiriyor. Ağız sağlığının Alzheimer arasında dikkat çeken ilişkisi
00:04 UHA / International News Agency’nden Gazeteci Veysel KAVRAYAN: Katil İsrail’in Doğu Kudüs’teki Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, topraktan sonra evlere de el koyuyor
00:03 Gazeteci-Yazar Gül KABACAOĞLU: “5 sene buradayız, yiyebildiğiniz kadar yiyin!”
00:02 UKRAYNA’dan Haberler: Ukrayna’nın dron devrimi ordudaki kadro değişikliğine rağmen sürüyor
00:02 NTO Başkanları ve Üyeleri “İş Dünyası ve Finans Sektörü Gaziantep Buluşması”nda
00:02 İnsanın Milli Duygularıyla oynayan sözde sanatçı kılıklı ne olduğu belirsiz dolandırıcı Haluk Levent’in Ahbap Derneği’nde yaşananlar
00:00 Kocaeli (UHA) Bürosu: Sapanca Gölü’nün seviyesi geçen yılın 11 santimetre üzerinde
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli (UHA) Bürosu: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bölgede Modern, konforlu ve prestij yolların sayısı artırıyor;

Kocaeli (UHA) Bürosu: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bölgede Modern, konforlu ve prestij yolların sayısı artırıyor;
16 Temmuz 2026
31
A+
A-

* Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Fatih Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin ikinci etap yol yapım çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Proje tamamlandığında bölge, daha geniş ve konforlu bir yola kavuşmuş olacak.

UHA /  İnternational News Agency 

KOCAELİ, 16 TEMMUZ 2026 – Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Fatih Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin ikinci etap yol yapım çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Proje tamamlandığında bölge, daha geniş ve konforlu bir yola kavuşmuş olacak.

PRESTİJ AKSLARDAN BİRİ OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü üstyapı yatırımlarıyla ulaşım ağını daha güvenli ve konforlu hale getirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Başiskele Fatih Mahallesi’nde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin ikinci etap yol yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Proje tamamlandığında cadde, geniş yol kesiti ve modern donatılarıyla bölgenin prestijli ulaşım akslarından biri olacak.

BİN METRELİK GÜZERGÂH BAŞTAN SONA YENİLENİYOR

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin bin metrelik bölümü yeniden düzenleniyor. Mevcut durumda tek gidiş-tek geliş olarak hizmet veren yol, 25 metre genişliğinde 2×2 gidiş-geliş şerit düzenine dönüştürülüyor. Böylelikle hem trafik kapasitesi artırılacak hem de sürüş güvenliği önemli ölçüde güçlendirilecek.

İMALAT SÜRECİ PLANLI ŞEKİLDE İLERLİYOR

Projede terasman çalışmalarının ardından 6 bin ton plent miks temel (PMT), 4 bin 200 ton bitümlü temel ve 3 bin 650 ton binder asfalt serimi tamamlandı. Son aşamada ise 2 bin 280 ton aşınma asfaltı serilerek yol modern üstyapısına kavuşturulacak. Orta refüj düzenlemeleriyle trafik akışı daha güvenli hale getirilirken, toplu taşıma kullanıcıları için iki yeni durak cebi de oluşturuluyor.

ALTYAPI GÜVENLİĞİ GÜÇLENDİRİLDİ

Üstyapı çalışmalarının yanı sıra çevre düzenlemeleri de eş zamanlı olarak devam ediyor. Elektrik hatları yer altına alınırken, orta refüje yerleştirilecek 25 dekoratif aydınlatma direğiyle cadde modern bir görünüme kavuşacak. Yayaların güvenli ulaşımı için planlanan 4 bin metrekare baskı beton kaldırımın yaklaşık 1.500 metrekarelik kısmı tamamlandı. Ayrıca 350 metre uzunluğundaki yaya korkuluklarının montajı ile 50 adet yağmur suyu ızgarasının imalatı tamamlanarak altyapı güvenliği güçlendirildi.

KONFORLU ULAŞIM KORİDORU OLUŞTURULACAK

Proje kapsamında bugüne kadar 20 bin metreküp kazı ve 10 bin metreküp dolgu çalışması gerçekleştirildi. Taş duvar imalatları tamamlanırken, dekoratif aydınlatma direklerinin montajı da sürüyor.

Çalışmaların son bölümünde aşınma asfaltı serilecek, ardından yatay ve düşey trafik işaretlemeleri tamamlanarak Hoca Ahmet Yesevi Caddesi modern, güvenli ve konforlu bir ulaşım koridoru olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçirdiği üstyapı yatırımlarıyla yol kalitesini yükseltirken, trafik güvenliğini artırmaya ve vatandaşların ulaşım konforunu güçlendirmeye yönelik çalışmalarını ise aralıksız sürdürecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.