enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) 100. Yıla özel proje: Türkiye Yüzyılında Kocaeli

Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) 100. Yıla özel proje: Türkiye Yüzyılında Kocaeli
2 Aralık 2023
14
A+
A-

* Kocaeli Ticaret Odası, Cumhuriyetin 100. Yılında yeni bir projeye imza atarak, “Türkiye Yüzyılında Kocaeli” yolculuğunu başlattı.

* Kentin tüm paydaşlarının katılımlarıyla ilk toplantısı yapılan proje, şehrimizi ikinci yüzyılın lider şehri yapmayı amaçlıyor.

UHA / İnternational News Agency

TÜHA Haber’in haberine göre, Kocaeli Ticaret Odası, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına özel bir projeyle başladı. Kentin tüm dinamiklerini buluşturan, “Türkiye Yüzyılında Kocaeli” projesinin lansmanı paydaş toplantısında yapıldı.

Resim önizlemesi

KOTO Başkanı Necmi Bulut’un, Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Can Kuşkan, Hızır Fatih Sarıoğlu, KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, Vergi Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Defterdarlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, KOSGEB Doğu Müdürlüğü, Doğu Marmara Gümrük Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), MTA Marmara Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Sanayi Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin temsilcileri katıldı.

Resim önizlemesi

 

‘İKİNCİ YÜZYILDA LİDER ŞEHİR KOCAELİ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Bulut, projenin tüm Kocaeli’yi kapsadığını ifade ederek, “Bilindiği gibi artık dünyada ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu ivmeden hareketle Kocaeli Ticaret Odası olarak kentin yönetiminde yer alan tüm kurum ve kuruluşlarının paydaşlığında, ‘Türkiye Yüzyılında Kocaeli’ Projemizi hazırladık. İlimizin küresel ve kentsel rekabet kabiliyetini geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çıktığımız uzun yolculukta, şehrimizin mevcut durumunun analizini yaparak, yeni yüzyılda lider şehir konumuna yükselebilmesi için gerekli eylem planlarını ortaya koyacağız” dedi.

Resim önizlemesi

PROJENİN AMACI VE KONU BAŞLIKLARI

Akabinde KOTO Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Bayrakturan, projenin detayları ile ilgili bilgi verdi. “Kocaeli’yi el birliğiyle nasıl daha ileri nasıl taşırız?” düşüncesiyle yola çıkıldığını ifade eden Prof. Dr. Bayraktutan, “Önce mevcut durumu tespit edeceğiz, sorun alanlarını saptayacağız. Akabinde fırsatları tespit edeceğiz ve senaryolarla eylem planlarının belirlenmesini gerçekleştireceğiz. Nüfus Dinamikleri, göç ve istihdam, Sanayi, Ticaret, Tarım, Turizm, Dış Ticaret, Lojistik (Ulaşım, Denizcilik-Limanlar, Demiyolu, Karayolu, Havayolu, Depo, Antrepo, vb), Araştırma- Geliştirme, Teknoloji, Dijital Dönüşüm, Patent, Marka, Fikri Mülkiyet Hakları, Tasarruf-Yatırım Kapasitesi ve Kamu Sektörü (vergi gelirleri ve yatırımlar), Yabancı Sermaye, Eğitim, Mesleki Eğitim, Yüksek Öğretim, Sağlık (sağlık turizmi), Doğal Afet Direnci, Kentsel Dönüşüm, Altyapı ve İnşaat, Yeşil Dönüşüm, Sosyal Devlet Uygulamaları konu başlıklarında, Kocaeli’mizi ikinci yüzyıla hazırlayacağız” dedi.

KURUMLARDAN TEŞEKKÜR

Toplantı, katılımcılarının görüş ve önerilerini paylaşmasıyla devam etti. Çalışmanın şehrimizin daha da gelişmesinde önemli katkıları bulunacağını ifade eden paydaş kuruluş temsilcileri, Kocaeli Ticaret Odası’na teşekkür etti. Türkiye Yüzyılında Kocaeli Projesi, toplantılar, çalıştaylar, saha araştırmaları, mülakat ve anket çalışmaları, Kongreler, etkinlikler, verilerin temini, düzenlenmesi, analiz ve raporlama süreçleri ile devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.