enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) talep etti, hayata geçiyor: Akaryakıt sektöründe kar sistemi değişiyor

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) talep etti, hayata geçiyor: Akaryakıt sektöründe kar sistemi değişiyor
6 Eylül 2022
247
A+
A-

Advertisement

Kocaeli Ticaret Odası’nın yılbaşında girişimlerde bulunduğu, akaryakıt sektöründe kar sistemi değişikliği yolda.

Kocaeli Ticaret Odası’nın, bir girişimi daha iş dünyasının lehine sonuçlanıyor. 2022 yılı başında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne girişimlerde bulunan Kocaeli Ticaret Odası, akaryakıt sektöründe artan maliyet artışları nedeniyle mağduriyete neden olan maktu kar sisteminin değiştirilmesi talebi olumlu karşılık buldu.

Konu ile ilgili TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Süleyman DURAK’a açıklamada bulunan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Odamız ilgili komitesinden gelen verilere göre, akaryakıt sektöründeki kar oranlarının değişmemesi, kar marjlarının kuruş olarak alınmasından dolayı sektörün kar oranları yüzde 3’lere kadar düşmüştür. Bununla birlikte artan maliyetler, gelir gider dengesizliğine sebep olmakta, sektör üyeleri ayakta kalma mücadelesi vermektedir.

BAŞKAN BULUT: YILBAŞINDA TALEPTE BULUNDUK

Bu olumsuz durumun engellenmesi amacıyla, 2022 yılı başında girişimlerde bulunmuş, kar marjlarının ve sisteminin değiştirilmesi talebinde bulunmuştuk. Birliğimizin; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve EPDK ile yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığı bilgisini almış bulunmaktayız. Buna göre, akaryakıt bayilerinin satış fiyatı ne olursa olsun aynı karı elde etmelerini içeren sistem değişecek, nispi kar marjına geçilecektir. Talep ettiğimiz gibi, kar paylarının kuruş üzerinden değil, yüzdesel olarak verilecektir. Sektör adına mutluluğumuzu dile getirirken, diğer düzenlemelerin de ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.