enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
00:08 Bugün “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Antalya’da inşa edilecek 13 bin 213 konut için kura çekimi yapılaca
00:05 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
00:02 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
20:43 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:33 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:33 Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi” adlı kitabın tanıtımı yapıldı
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkan Bulut’tan müjde: Kooperatifçilik eğitimleri düzenlenecek

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkan Bulut’tan müjde: Kooperatifçilik eğitimleri düzenlenecek
24 Haziran 2023
30
A+
A-

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Ticaret Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Oda’nın Kooperatifçilik Eğitimleri düzenleme hakkı kazandığını müjdeleyerek, “Kooperatiflerimiz bu eğitim için başka illere gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

UHA / İnternational News Agency

BAYRAMLAŞMAYA DAVET

Kocaeli Ticaret Odası aylık olağan toplantısında konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, gündeme ve Oda’nın çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Meclis üyelerini, 29 Haziran 2023 Perşembe günü yapılacak olan Oda bayramlaşmasına davet ederek konuşmasına başlayan Başkan Bulut, “Hepimizin bildiği gibi toplumları güçlü kılan, bir arada olmamızı sağlayan bireylerin aralarındaki bağların sağlamlığıdır. Bu sağlamlığın test edildiği, birbirimize destek vererek, bir ve beraber olduğumuzu idrak ettiğimiz en anlamlı günler de kuşkusuz bayramlarımızdır. Kurban Bayramı, paylaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı ifade eder. Şimdiden her birinizin kurban bayramını kutluyorum. Bayramın 2. Günü 12:30’da gerçekleşecek olan gelenekselleşen Kocaeli Ticaret Odası bayramlaşmamıza bekliyorum” dedi.

BİR GÜN KAPANMA KARARI 2024’E ERTELENDİ  

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması uygulamasının, 1 Temmuz 2024’e ertelendiği bilgisini de paylaşan Başkan Bulut, “Bakanlık tarafından 1 Temmuz 2023’te uygulamaya gireceği açıklanan ‘Pazar günü çalışma yasağının uygulama başlangıç tarihinin 01.07.2024 olarak değiştirildiği bildirilmiştir” dedi. Yeni asgari ücretle ilgili değerlendirmelerini de paylaşan Bulut, “Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Seçimden sonra oluşan ekonomi yönetiminin, hızla gerekli tedbirleri alarak asgari ücretin satınalma gücündeki kaybı önleyici, fiyat istikrarını sağlayıcı ve enflasyonu makul süre içinde tek haneli rakamlara indirebilecek düzenlemeler yapmasını umutla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘BAŞKA İLLERE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK’

14 Ocak 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kooperatifçilik Eğitim Yönetmeliği ile birlikte zorunlu hale gelen 40 saatlik eğitimlerin KOTO’da verileceğini müjdeleyen Başkan Bulut, “Yönetmelikle birlikte; esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet, tarım satış, tarım kredi ve pancar ekicileri kooperatifleri, inşaat ruhsatı alınmış ve ortak sayısı 50 veya daha fazla olan yapı, turizm geliştirme ve gayrimenkul işletme konularında faaliyet gösteren kooperatifler, ortak sayısı 50 veya daha fazla olan taşıma konularında faaliyet gösteren kooperatifler, faaliyet konusuna bakılmaksızın 20 milyon Türk lirası ve üstü net satış hasılatı olan kooperatifler, faaliyet konusuna bakılmaksızın 1.000 ve daha fazla ortağı bulunan kooperatiflerde yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyeleri 40 saatlik eğitim almak zorunlu hale getirilmiştir. Kocaeli Ticaret Odası olarak Ticaret Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile kooperatif temsilcilerine yönelik sertifika verme hakkı kazandık. Başka bir ile gitmeye gerek kalmadan ilimizde faaliyet gösteren kooperatiflerimiz Odamızda düzenlenecek eğitimlere katılım sağlayabilecek. İlimize hayırlı olsun” dedi.

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.