enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Müteahhitler Birliği, “İş durdurma” eyleminde son gün!

Kocaeli Müteahhitler Birliği, “İş durdurma” eyleminde son gün!
24 Eylül 2021
339
A+
A-

UHA HABER / Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) öncülüğünde 09-24 Eylül 2021 tarihleri arasında “fahiş çimento fiyatlarını” boykot kararının bugün son gün olduğunu açıkladı.

Resim önizlemesiMustafa Kemal AtatürkOğuzhan Keleş, yaptığı basın açıklamasında Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak Yönetim Kurulunda yer aldıkları Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu olan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) öncülüğünde 09-24 Eylül 2021 tarihleri arasında “fahiş çimento fiyatlarını” boykot kararına istinaden Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak iş durdurma eylemini başlattıklarını hatırlattı.

Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında başı çeken inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mallarının başında çimentonun geldiğine dikkat çeken Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş, “çimentoya yapılan fahiş zamlara karşı boykot ve iş durdurma kararımız ve eylemimizle yetkililere, muhataplarımıza ve kamuoyuna farkındalık açısından gerekli mesajı vererek, boykot ve iş bırakma çağrısı önemli derecede başarıya ulaşmıştır” dedi.

Oğuzhan Keleş, boykot ve iş durdurmada asıl hedeflerinin fahiş zamlarla birlikte durağanlaşan inşaat sektörünün; 250 alt tedarikçisinin geleceği, konuta erişim planı yapan milyonlarca tüketicinin mağduriyeti, kentsel dönüşüm projelerinin durması, ekonomide dengelerin bozulması ve yüz binlerce işçinin işsiz kalma riskine karşına dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak diğer birliklerle uyguladıkları, boykot ve iş durdurma eylemlerinin Kocaeli’nde  ve Türkiye kamuoyunun dikkatini çektiğini söyleyen Keleş, “fahiş fiyat artışları Cumhurbaşkanının günlük siyasi açıklamalarında yer bulmuştur. Cumhurbaşkanımızın fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz” dedi.

Keleş, ayrıca; 07 Eylül 2021 tarihinde 31588 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğinde” söz konusu listeye eklenen çimento ve klinker mallarında öncelikli iç pazar ihtiyacının ülkemizde enflasyon ile doğru orantılı olacak şekilde fiyat istikrarının tam anlamıyla bir an önce sağlanmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, ülkemiz ekonomisinin büyümesinin kavga ve kaos ile değil; sürdürülebilir üretim şartlarına, dengeli ekonomi ile ve sağlıklı fiyat istikrarıyla mümkün olacağının altını çizdi.

İnşaat sektörünün, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve Anadolu’nun her noktasında istihdam ve katma değer yaratan stratejik bir sektör olduğuna vurgu yapan  Oğuzhan Keleş, “Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak bu bilinçle, yüksek çalışma performansımız ve üretimimizle Türkiye ekonomisinde katma değer ve yüksek istihdam yaratmaya devam edeceğiz” şeklinde kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 24 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.