enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
21:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’de

KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’de
13 Mayıs 2024
26
A+
A-

Türkiye – Azerbaycan, Türkiye – KKTC ve Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları temaslarda bulunmak üzere  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyreti’nde (KKTC) bugün temaslarda bulunacak.

UHA İnternational News Agency

KKTC’den UHA’nın haberine göre, Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Türkiye – Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Türkiye – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem ile Azerbaycan – Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve beraberlerindeki heyetler, ülkede temaslarda bulunacak, ziyaretler yapacak ve açılışlara katılacak.

Töre Dr.Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'ı andı

Heyetler temaslarına, 13 Mayıs Pazartesi günü Kıbrıs Türk Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı R. Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek başlayacak. Heyetler Küçük’ün kabrini saat 10.00’da, Denktaş’ın kabrini de saat 10.30’da ziyaret edecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BM Genel Sekreteri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Heyetler ardından saat 11.00’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 11.30’da Meclis Başkanı Zorlu Töre, 12.00’de Başbakan Ünal Üstel, 12.30’da da Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından kabul edilecek.

Türkiye – Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanları ve heyetleri arasında saat 14.50’de Cumhuriyet Meclisi’nde çalışma toplantısı yapılacak.

Lefkoşa’da Barbarlık Müzesi, Dr. Küçük Müzesi, Büyükhan, Lokmacı Sınır Kapısı ve Alparslan Türkeş Evi’ni gezecek heyetler saat 18.30’da da İskele’de Kayıp Otobüs Anıtı açılış törenine katılacak.

Kıbrıs'ta Savaş Anıtları ve Şehitlikler Nerededir?

14 Mayıs Salı günü saat 09.30’da Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek olan heyetler, saat 15.00 sonrasında ise Gazimağusa’da temaslarda bulunacak, Maraş ve DAÜ’ye gidecek.

Heyetler 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da Hazreti Ömer Tekkesi,  Girne Kalesi ve Barış ve Özgürlük Anıtı ile Mavi Köşkü gezecek.  Aynı gün saat 17.00’de Lapta’da Azerbaycan Kültür Merkezi Açılışı ve Seminer Programına da katılacak dostluk grupları 16 Mayıs Perşembe günü adadan ayrılacak.

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.