enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’de

KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’de
13 Mayıs 2024
32
A+
A-

Türkiye – Azerbaycan, Türkiye – KKTC ve Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları temaslarda bulunmak üzere  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyreti’nde (KKTC) bugün temaslarda bulunacak.

UHA İnternational News Agency

KKTC’den UHA’nın haberine göre, Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Türkiye – Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Türkiye – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem ile Azerbaycan – Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve beraberlerindeki heyetler, ülkede temaslarda bulunacak, ziyaretler yapacak ve açılışlara katılacak.

Töre Dr.Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'ı andı

Heyetler temaslarına, 13 Mayıs Pazartesi günü Kıbrıs Türk Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı R. Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek başlayacak. Heyetler Küçük’ün kabrini saat 10.00’da, Denktaş’ın kabrini de saat 10.30’da ziyaret edecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BM Genel Sekreteri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Heyetler ardından saat 11.00’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 11.30’da Meclis Başkanı Zorlu Töre, 12.00’de Başbakan Ünal Üstel, 12.30’da da Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından kabul edilecek.

Türkiye – Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanları ve heyetleri arasında saat 14.50’de Cumhuriyet Meclisi’nde çalışma toplantısı yapılacak.

Lefkoşa’da Barbarlık Müzesi, Dr. Küçük Müzesi, Büyükhan, Lokmacı Sınır Kapısı ve Alparslan Türkeş Evi’ni gezecek heyetler saat 18.30’da da İskele’de Kayıp Otobüs Anıtı açılış törenine katılacak.

Kıbrıs'ta Savaş Anıtları ve Şehitlikler Nerededir?

14 Mayıs Salı günü saat 09.30’da Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek olan heyetler, saat 15.00 sonrasında ise Gazimağusa’da temaslarda bulunacak, Maraş ve DAÜ’ye gidecek.

Heyetler 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da Hazreti Ömer Tekkesi,  Girne Kalesi ve Barış ve Özgürlük Anıtı ile Mavi Köşkü gezecek.  Aynı gün saat 17.00’de Lapta’da Azerbaycan Kültür Merkezi Açılışı ve Seminer Programına da katılacak dostluk grupları 16 Mayıs Perşembe günü adadan ayrılacak.

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.