enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’de

KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’de
13 Mayıs 2024
30
A+
A-

Türkiye – Azerbaycan, Türkiye – KKTC ve Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları temaslarda bulunmak üzere  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyreti’nde (KKTC) bugün temaslarda bulunacak.

UHA İnternational News Agency

KKTC’den UHA’nın haberine göre, Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Türkiye – Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Türkiye – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem ile Azerbaycan – Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve beraberlerindeki heyetler, ülkede temaslarda bulunacak, ziyaretler yapacak ve açılışlara katılacak.

Töre Dr.Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'ı andı

Heyetler temaslarına, 13 Mayıs Pazartesi günü Kıbrıs Türk Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı R. Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek başlayacak. Heyetler Küçük’ün kabrini saat 10.00’da, Denktaş’ın kabrini de saat 10.30’da ziyaret edecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BM Genel Sekreteri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Heyetler ardından saat 11.00’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 11.30’da Meclis Başkanı Zorlu Töre, 12.00’de Başbakan Ünal Üstel, 12.30’da da Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından kabul edilecek.

Türkiye – Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanları ve heyetleri arasında saat 14.50’de Cumhuriyet Meclisi’nde çalışma toplantısı yapılacak.

Lefkoşa’da Barbarlık Müzesi, Dr. Küçük Müzesi, Büyükhan, Lokmacı Sınır Kapısı ve Alparslan Türkeş Evi’ni gezecek heyetler saat 18.30’da da İskele’de Kayıp Otobüs Anıtı açılış törenine katılacak.

Kıbrıs'ta Savaş Anıtları ve Şehitlikler Nerededir?

14 Mayıs Salı günü saat 09.30’da Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek olan heyetler, saat 15.00 sonrasında ise Gazimağusa’da temaslarda bulunacak, Maraş ve DAÜ’ye gidecek.

Heyetler 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da Hazreti Ömer Tekkesi,  Girne Kalesi ve Barış ve Özgürlük Anıtı ile Mavi Köşkü gezecek.  Aynı gün saat 17.00’de Lapta’da Azerbaycan Kültür Merkezi Açılışı ve Seminer Programına da katılacak dostluk grupları 16 Mayıs Perşembe günü adadan ayrılacak.

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.