enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘KKTC ile eğitim alanındaki iş birliğimiz artarak devam edecek’

‘KKTC ile eğitim alanındaki iş birliğimiz artarak devam edecek’
10 Mart 2021
651
A+
A-

UHA HABER / Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara ziyaretleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun AMCAOĞLU ile makamında görüştü.  Görüşmede salgın sürecinin beraberinde getirdiği problemler başta olmak üzere eğitim alanında yürütülmekte olan pek çok iş birliğinin değerlendirildiğini belirten Bakan Selçuk, “EBA’nın ortak kullanıma açılmasıyla taçlanan ortak projelerimizi güçlendirme adımlarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nu makamında ağırlayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuk Bakan ve heyetine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Birlikte eğitimin geleceği üzerinde konuşma ve istişare yapmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Bakan Selçuk, mesleki eğitim, okul öncesi eğitim ve özel eğitim gibi pek çok başlıkla birlikte salgın döneminin beraberinde getirdiği problemlerin görüşme gündeminin ilk sıralarında yer aldığını ifade etti.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yüreğimizde ayrıcalıklı bir yeri vardır.” diyen Bakan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Karşılıklı olarak gerçekleştirdiğimiz temas ve ziyaretler ile önemli iş birliklerinin hayata geçirilmesini sağladık. Bu diyalog sürecinin yeni dönemde de gelişerek devam edeceğine ve yeni iş birliği çalışmalara zemin sağlayacağına olan inancım tamdır. Bu iş birliklerimizi nihayetinde EBA’nın KKTC’de hizmete açılması ile taçlandırdık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin eğitim süreçlerinin teknoloji ile kaynaştırılmasına yönelik proje geliştirme ve yatırım yapma konusunda hamle yapan ülkeler arasında bulunmasına destek olmaktan duyduğum kıvancı özellikle belirtmek isterim.”
Uluslararası platformdaki malum kısıtlamalara rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişmişlik bakımından bugün gelmiş olduğu noktanın takdire şayan olduğunu belirten Ziya Selçuk, Bakan Amcaoğlu’nun ziyaretini ortak çalışmaların gelişmesi ve derinleşmesi noktasında yeni bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti. Bakan Selçuk, KKTC’nin eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve iş birliğinin artırılması için gerekli adımları atmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Salgın ortamında eğitim alanında yapılan planlamaların kendilerine güç verdiğini belirten KKTC Eğitim Bakanı Amcaoğlu da bugünden sonra yeni normaller üzerinden bir süreç inşa edileceğini belirterek artan iş birliği için teşekkürlerini sundu.

[UHA Haber Ajansı, 10 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.