enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Kızım şehit olmadan saatler önce içime sancısı düştü”

“Kızım şehit olmadan saatler önce içime sancısı düştü”
30 Kasım 2022
370
A+
A-

Sadece mesleğinin değil hayatının da baharındaydı Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan. Geride kalan ailesinin gözü yaşlı, içine düştükleri keder derin… Şehit öğretmenin babası Mustafa Alkan ve kardeşi Mehmet Alkan TRT Haber’e konuştu. Ayşenur Öğretmen’in son gününü anlattı.

Sertaç Aksan
TRT Haber: Sertaç Aksan

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan… Türkiye onun ismini Karkamış’ta teröristler tarafından düzenlenen saldırının ardından öğrendi. Öğrencilerine aktaracağı bilgilerin heyecanıyla güne başlayan Ayşenur Öğretmen’in gelecek hayalleri o gün okuluna düşen roketlerden biriyle sonlandı. Geride gözü yaşlı bir aile, onu özleyecek öğrencileri ve ismini hiç unutmayacak milyonlar bıraktı…

Terör örgütü YPG/PKK’nın Gaziantep Karkamış’a 21 Kasım’da düzenlediği roketli saldırı, Alkan Ailesi’ni yasa boğdu. Biricik kızları Ayşenur Alkan öğretmenlik yaptığı ilçedeki Kocatepe İlkokulu’nda şehit oldu.

Baba Mustafa Alkan, o sabah içine sıkıntı düştüğünü anlatıyor. Patlamayı duyar duymaz kızının şehit olduğunu hissettiğini söylüyor.

Şehidin babası Mustafa Alkan, normalde işe giderken hiç karşılaşmadıkları kızıyla o sabah karşılaştıklarından bahsedip, “Bütün gece uyumamıştı. Kardeşiyle konuşmuşlar. Böylece ayrıldık. O gittikten kısa süre sonra içime bir sıkıntı çöktü” diyor.

Kardeş Mehmet Alkan ise şehit olmadan önceki gece ablasının ona Taksim’deki saldırıyı anlattığını, “İçinde olmayanlar bu tür durumları bilemez. Çok zor süreçler” dediğini aktarıyor.

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan'ın cenazesi Gaziantep Nizip'te toprağa verildi. Foto: AA

[Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın cenazesi Gaziantep Nizip’te toprağa verildi. Foto: AA]

Tek hayali öğretmen olmaktı

Baba Alkan, Ayşenur’un hareketli bir çocukluk geçirdiğini, küçükken “Baba ben okuyacağım” dediğini, liseye geldikten sonra da “öğretmen olacağım” cümlesini kurmaya başladığını söylüyor.

Ayşenur Öğretmen’in üniversite eğitimini tamamladıktan sonra yeniden baba evine döndüğünü anlatan Alkan, “Ona bir süre daha beklemesini söyledim ama ‘Ben bir an önce faydalı olmalıyım’ düşüncesiyle atanmasını beklemeden iş başı yaptı” sözleriyle süreci anlatıyor.

“Saldırıdan birkaç saat önce içime sıkıntı düştü”

Teröristlerin saldırıyı düzenlediği o kara güne geliyoruz… Alkan önce sabahın erken saatlerinden bahsediyor. Normalde evden çıktıktan sonra kızıyla hiç karşılaşmadığını belirtiyor.

Ama ilk kez o gün işe giderken karşılaşmışlar… “Sabaha kadar yatmadığını, kardeşiyle sohbet ettiğini söyledi. Sonra ayrıldık” diyor Baba Alkan ve devam ediyor:

“Sabah saat 9-10 gibi içime bir huzursuzluk çöktü… Bir süre sonra televizyonlara roket saldırısı ‘son dakika’ olarak düşmeye başladı. O an kızımın şehit olduğunu anladım. Telefona sarıldım. Aradım ama ulaşamadım. Sabah işe giderken karşılaştığımız anda meğerse yavrumun sızısı başlamış bende.”

Kızıyla olayın yaşandığı sabah yolda karşılaştıklarını anlatan Baba Alkan, o andan itibaren içine sıkıntı bir düştüğünü söyledi. Foto: AA

[Kızıyla olayın yaşandığı sabah yolda karşılaştıklarını anlatan Baba Alkan, o andan itibaren içine sıkıntı bir düştüğünü söyledi. Foto: AA]

Zamanının çoğu kitap ve namazla geçerdi

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın okul dışında neler yaptığını da merak ediyoruz… Genelde hep evde olduğunu öğreniyoruz. “Zamanının çoğu kitap okumak ve namaz kılmakla geçerdi” diyor Baba Alkan.

“Çocukken de hareketliydi ama bu kısa hayatı boyunca kimseye zarar vermemişti benim kızım” dedikten sonra “Vatan sağ olsun. Millet sağ olsun. Bayrağımız dursun. Allah’a sığındık” cümleleri dökülüyor ağzından.

Mehmet Alkan, ablası Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan'ın tabutunun başında. Foto: AA

[Mehmet Alkan, ablası Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın tabutunun başında. Foto: AA ]

“Ablam çok merhametli biriydi”

Öğretmen Ayşenur Alkan evin tek kızıydı… Erkek kardeşleriyle çok yakından ilgilendiğini öğreniyoruz. Kardeşi Mehmet Alkan “Ablam bizle çok ilgilendi. Zaten hep etrafını düşündü hayatı boyunca. Çok merhametli biriydi. Benim yerimde şimdi o burada olsa acısını sessizce içine gömerdi. Öyle bir insandı” diyerek tarif ediyor ablasını.

Baba Mehmet Alkan’ın “Bütün gece uyumamış. Kardeşiyle konuşmuş” cümlesini hatırlatıyoruz. “Benimle konuştu” diyor Mehmet Alkan ve devam ediyor:

“Eve geldim, baktım ablam daha uyumamıştı. Sohbet etmeye başladık. Sonra konuyu Taksim İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya getirdi. Orada hayatını kaybedenlerin fotoğrafları, videoları vardı. Patlamada şehit olan çocuğa sürekli dua ettiğini söyledi.

Taksim saldırısında zarar gören insanların acılarını anlattı bana. ‘Çok zor süreçler. İçinde olmadan, yaşamadan bilemezsin’ dedi. Sonra geç saatte uyuduk.”

Ayşenur öğretmenin şehit düştüğü okul saldırının izlerini taşıyor.

[Ayşenur öğretmenin şehit düştüğü okul saldırının izlerini taşıyor.]

“Öğretmen arkadaşlarına gülümseyip sınıfa gitmiş”

Mehmet Alkan Nizip’te yaşıyor. İşi de bu ilçede. Karkamış’taki terör saldırısının yaşandığı günü soruyoruz. O gün çalıştığını söylüyor. Caddeden geçen ambulansları ilk gördüğünde “büyük bir kaza var galiba” diye düşünmüş. Sonrasında Karkamış’taki patlama haberlerini sosyal medyada okumuş.

“Ailemden kimsenin haberi yoktu” diyor kardeş Alkan ve sözlerini şöyle tamamlıyor:

“Ablamı aradım. Ulaşamadım. Sonra tekrar aradım, yine ulaşamadım. Tekrar tekrar aradım… Sonra annemi arayıp ablama ulaşıp ulaşamadığını sordum. Onlara patlamadan hiç bahsetmedim. ‘Ulaşamıyorum’ dedi annem.

Ablam o gün en son öğretmenler odasında kahvaltı yapmış. Sonra oradaki arkadaşlarına gülümseyip sınıfına çıkmış. Patlama o zaman gerçekleşmiş. Zaten sonrası için söylenecek söz kalmıyor…”

***

Yazar Hakkında

Sertaç AKSAN, Adana’da 1986 yılında doğdu. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve TV Bölümü mezunu. 2009 yılında Anadolu Ajansında başladığı iş hayatında Star Haber, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeni Şafak gibi kurumlarda görev aldı.

Kasım 2019’dan bu yana TRT Haber’de çalışıyor.

[UHA Haber Ajansı, 30 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.