enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kısıtlamalar kalkıyor, peki ABD’ye seyahat nasıl edilecek?

Kısıtlamalar kalkıyor, peki ABD’ye seyahat nasıl edilecek?
8 Kasım 2021
459
A+
A-

WASINGTON-UHA HABER / ABD, korona pandemisi nedeniyle uyguladığı kısıtlamaları Pazartesi gününden itibaren kaldırıyor. ABD vatandaşı olmayanların ülkeye girişi için hem aşılı olmaları ve hem de negatif korona testi sunmaları gerekiyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘DW‘den aktardığı haberine göre, Koronavirüs pandemisinin olumsuz etkilediği ve can kaybının yüksek olduğu ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 8 Kasım’dan itibaren yaklaşık 20 aydır uyguladığı sıkı seyahat uygulamalarını aşı zorunluluğu şartıyla kaldırıyor.

ABD’de onay almış veya Dünya Sağlık Örgütü’nün onay veya acil onay vermiş olduğu aşılarla tam korunma sağlamış ABD vatandaşı olmayan kişiler, negatif bir korona testi de beyan ederek ülkeye giriş yapabilecekler.

Mart 2020’den beri uygulanan sert seyahat kuralları, özel seyahatler dışında turizm ve ticari amaçlı seyahatleri olumsuz etkiliyordu. Geçen ay seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağının açıklanmasından sonra havayolu şirketleri ise ABD’ye bilet ön satışlarında hızlı artış kaydedildiğini açıkladı.

Trump döneminde konulan sıkı tedbirler ailelerin görüşmesini de engelliyordu.

Trump döneminde konulan sıkı tedbirler ailelerin görüşmesini de engelliyordu.

Seyahat için geçerli kurallar

ABD vatandaşı olmayanlar ile ülkede geçerli ikameti olmayanların seyahat öncesinde tam korunma sağlayacak şekilde aşılanmış olması gerekiyor. Ayrıca havayolu ile ülkeye gideceklerden negatif bir korona testi veya hastalığın atlatıldığına dair belge de talep ediliyor.

Hastalığın atlatıldığına dair belgenin seyahatten önceki 90 günden eski olmaması gerekiyor ve doktor raporuyla belgelenmesi talep ediliyor. Havayolu ile seyahat edeceklerden ayrıca 2 yaştan büyük her yolcu için 72 saati geçmeyen negatif bir koronatesti beyan edilmesi de şart koşuluyor.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) bildirdiğine göre ABD’ye girişte kabul edilen aşılar Johnson&Johnson, BioNTech/Pfizer, Astrazeneca, Moderna, Covishield, Sinopharm ve Sinovac. Bu aşıların tam koruma sağlanmış şekilde, yani iki hafta önce yapılmış olduğunun da belgeyle kanıtlanması gerekiyor.

Havayolu şirketlerinde canlanma beklentisi

ABD havayolu şirketi Delta, seyahat kısıtlamalarının belli şartlar altında kalkmasıyla birlikte uluslararası uçuşlarının yeniden canlanacağından yola çıkıyor. ABD eski Başkanı Donald Trump’ın 20 Mart 2020’de koronavirüs pandemisiyle gerekçelendirdiği kararıyla ülkeye seyahatler neredeyse durma noktasına gelmiş, sadece belli istisnalar halinde mümkün olmuştu.

Delta Havayolları, Cuma günü yaptığı açıklamada kısıtlamaların kalkmasıyla uzun vadede de yolcu sayısının artmasını beklediklerini duyurdu.

Avrupalı havayolu şirketleri de kısıtlamaların gevşeyeceğinin duyurulmasından bu yana ön satışlarında hızlı artış gördüklerini, ABD’deki havalimanları ile turizmcilerin de hazırlıklara başladığını açıkladı. Perşembe günü açıklamaya yapan Alman havayolu şirketi Lufthansa korona krizinden önceki dönemde yaptıkları uçuşların yüzde 80’ine ulaştıklarını duyurdu.

EK Kaynaklar *DW

[UHA Haber Ajansı, 08 Kasım 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.