enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:58 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:34 Şirketlerden N’Aber!
00:29 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:27 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:23 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
00:14 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:11 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
00:09 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu, Özdağ’ı yalanlamadı: Konuşmam doğru değil

Kılıçdaroğlu, Özdağ’ı yalanlamadı: Konuşmam doğru değil
21 Temmuz 2023
23
A+
A-

Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı Ümit Özdağ’ın ‘Kazansaydık üç bakanlık ve MİT’i alacaktık.’ açıklamasına ilişkin ‘İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur. Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum.’ ifadelerini kullanarak söylenenleri yalanlamadı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber‘in star.com.tr’ye dayandırdığı haberde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında, ortağı olduğu Yedili Masa’nın neden seçimi kaybettiğine ilişkin soruyu yanıtladı.

Cumhur İttifakı’nın ‘seçmen ithal ettiğini’ söyleyen Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur öncesinde kendisiyle çok geç iş birliği yaptığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’na verecekleri destek karşılığında İçişleri Bakanlığı, iki bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nı alacaklarını söyleyen Özdağ, “Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı’ydım. AK Parti’den İçişleri Bakanlığı talep etmişsek Kılıçdaroğlu’nu desteklemek için dikiş nakış kurslarını mı talep edecektim?” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, “İki protokolde de üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, bir madde bulunmamaktadır.” diyerek Özdağ’ı yalanlamıştı. Özdağ, bu açıklamaya ilişkin de “Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu ile görüşseydi böyle bir açıklama yapmazdı. Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı’ydım.” diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Ümit Özdağ’ın üç bakanlık iddiasına yanıt: Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında konuya ilişkin ilk kez konuştu.

“İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur.” diyerek açıklamaları yalanlayamayan Kılıçdaroğlu, “Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Özel bir protokol var. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur. Ümit Bey düşüncesini açıkladı ama benim konuşmam doğru. Protokol var, ikimizin arasında kamuoyuna açık değil. Faik Öztrak’ın da haberi yoktu. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.