enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:13 Ankete 9 AB ülkesinden toplam 9 bin 500’den fazla kişi katıldı…
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:02 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu, Özdağ’ı yalanlamadı: Konuşmam doğru değil

Kılıçdaroğlu, Özdağ’ı yalanlamadı: Konuşmam doğru değil
21 Temmuz 2023
23
A+
A-

Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı Ümit Özdağ’ın ‘Kazansaydık üç bakanlık ve MİT’i alacaktık.’ açıklamasına ilişkin ‘İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur. Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum.’ ifadelerini kullanarak söylenenleri yalanlamadı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber‘in star.com.tr’ye dayandırdığı haberde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında, ortağı olduğu Yedili Masa’nın neden seçimi kaybettiğine ilişkin soruyu yanıtladı.

Cumhur İttifakı’nın ‘seçmen ithal ettiğini’ söyleyen Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur öncesinde kendisiyle çok geç iş birliği yaptığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’na verecekleri destek karşılığında İçişleri Bakanlığı, iki bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nı alacaklarını söyleyen Özdağ, “Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı’ydım. AK Parti’den İçişleri Bakanlığı talep etmişsek Kılıçdaroğlu’nu desteklemek için dikiş nakış kurslarını mı talep edecektim?” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, “İki protokolde de üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, bir madde bulunmamaktadır.” diyerek Özdağ’ı yalanlamıştı. Özdağ, bu açıklamaya ilişkin de “Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu ile görüşseydi böyle bir açıklama yapmazdı. Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı’ydım.” diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Ümit Özdağ’ın üç bakanlık iddiasına yanıt: Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında konuya ilişkin ilk kez konuştu.

“İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur.” diyerek açıklamaları yalanlayamayan Kılıçdaroğlu, “Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Özel bir protokol var. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur. Ümit Bey düşüncesini açıkladı ama benim konuşmam doğru. Protokol var, ikimizin arasında kamuoyuna açık değil. Faik Öztrak’ın da haberi yoktu. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.