enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu, Özdağ’ı yalanlamadı: Konuşmam doğru değil

Kılıçdaroğlu, Özdağ’ı yalanlamadı: Konuşmam doğru değil
21 Temmuz 2023
25
A+
A-

Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı Ümit Özdağ’ın ‘Kazansaydık üç bakanlık ve MİT’i alacaktık.’ açıklamasına ilişkin ‘İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur. Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum.’ ifadelerini kullanarak söylenenleri yalanlamadı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber‘in star.com.tr’ye dayandırdığı haberde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında, ortağı olduğu Yedili Masa’nın neden seçimi kaybettiğine ilişkin soruyu yanıtladı.

Cumhur İttifakı’nın ‘seçmen ithal ettiğini’ söyleyen Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur öncesinde kendisiyle çok geç iş birliği yaptığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’na verecekleri destek karşılığında İçişleri Bakanlığı, iki bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nı alacaklarını söyleyen Özdağ, “Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı’ydım. AK Parti’den İçişleri Bakanlığı talep etmişsek Kılıçdaroğlu’nu desteklemek için dikiş nakış kurslarını mı talep edecektim?” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, “İki protokolde de üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, bir madde bulunmamaktadır.” diyerek Özdağ’ı yalanlamıştı. Özdağ, bu açıklamaya ilişkin de “Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu ile görüşseydi böyle bir açıklama yapmazdı. Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı’ydım.” diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Ümit Özdağ’ın üç bakanlık iddiasına yanıt: Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında konuya ilişkin ilk kez konuştu.

“İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur.” diyerek açıklamaları yalanlayamayan Kılıçdaroğlu, “Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Özel bir protokol var. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur. Ümit Bey düşüncesini açıkladı ama benim konuşmam doğru. Protokol var, ikimizin arasında kamuoyuna açık değil. Faik Öztrak’ın da haberi yoktu. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.