enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:38 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu “iltica merkezi” iddiasını sürdürdü

Kılıçdaroğlu “iltica merkezi” iddiasını sürdürdü
26 Ağustos 2021
436
A+
A-

UHA HABER / Kanaat önderleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yalanlanan ‘Türkiye’de iltica merkezi kurulacak’ iddiasını sürdürdü. Kılıçdaroğlu, “Mülteci politikasını eleştirmek ırkçılık değildir, ırkçılığı reddetmemiz lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Gündeminde ise mülteci sorunu vardı.

“Bütün sıkıntıyı biz mi çekeceğiz”

Kılıçdaroğlu, “İngiltere diyor ki; Türkiye’de kamplar kuracağız, sonra oradan seçeceğiz, kendi ülkemize bazılarını alabiliriz. Aynı şekilde Suriye’de. Biz üçüncü sınıf bir ülke miyiz. Beyler rahat etsin diye bütün sıkıntıyı biz mi çekeceğiz” dedi.

“İltica merkezi” iddiasını sürdürdü

O haberlere yalanlama geldi ama Kılıçdaroğlu ‘Türkiye’de iltica merkezi kurulacak’ iddiasını sürdürdü.

Sığınmacı politikasını eleştien Kılıçdaroğlu, “Bu ırkçılık değildir. Irkçılık inancımızda da insan olarak yapımızda da reddetmemiz gereken bir şeydir. Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır. İnsana her zaman saygı duyarım. Kimliği, inancı, yaşam tarzı benim başımın üstündedir. Bu güzel ülkede yanlış politikalarla hem sığınmacılar mahvoluyor hem biz mahvoluyoruz” açıklamasını yaptı.

“İslamofobi kelimesini doğru bulmuyorum”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Batılı ülkelerin ‘islamofobi’ tanımını da eleştirdi.

“Avrupalılar İslam ülkelerinde terörü islamofobi olarak tanımlıyorlar. Bunun doğru omadığını, böyle bir deyimin kullanılmaması gerektiğini söyledim. İslamofobi dediğiniz zaman sanki İslamiyet suçun kaynağıymış gibi. Böyle bir anlayış olmaz. Sanki sadece terör İslam ülkelerinde oluyormuş gibi.”

[UHA Haber Ajansı, 26 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.