enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Katar’da kaçırılmaması gereken beş sergi

Katar’da kaçırılmaması gereken beş sergi
1 Aralık 2021
555
A+
A-

DOHA-UHA HABER / Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olarak da dikkat çekiyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olarak da dikkat çekiyor.

Ülkenin çeşitli otel, restoran, müze ve uluslararası spor etkinlikleri yelpazesi sayesinde seyahat edenler, Ortadoğu’nun en iyilerini tek bir yerde bulabiliyorlar. Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan müzeler ve galeriler Katar’ın merkezinde yer alıyor ve dünyanın dört bir yanından sanatsal etkinlikler dikkat çekiyor.

Katar’da kaçırılmaması gereken beş sergi

Katar Turizm, bu ay birçok yeni açılışla birlikte ziyaret edilecek sergilerin bir listesini hazırladı:

1) Virgil Abloh: Figures of Speech. 31 Mart 2022’e kadar açık

28 Kasım 2021’de ne yazık ki vefat eden sanatçı ve tasarımcı Virgil Abloh’un Ortadoğu’daki ilk müze sergisi Figures of Speech, Virgil’in görsel sanatlardan müziğe, modaya, mimariye ve tasarıma uzanan çalışmalarına derinlemesine bir bakış sunuyor. Sergi, yerel ve uluslararası sanatçıların çalışmalarını destekliyor. Picasso ve Giacomoetti’nin eserlerinin yanı sıra yeni sergileri de içeren gelişen bir sanat merkezi olan İtfaiye İstasyonu’nda yer alıyor.

2) Christian Dior: Düşlerin Tasarımcısı. 31 Mart 2022’ye kadar açık

House of Dior’un Ortadoğu’daki ilk retrospektifinde Şeyha Moza bint Nasır’ın özel koleksiyonundan parçalar sergileniyor. Doha’nın Msheireb kent merkezindeki M7′ şehrinde yer alan haute couture elbiseleri ve Paris’teki Musée des Arts Décoratifs koleksiyonundan eserler sergileniyor ve Dior’un 75 yıllık yaratıcı tutkusunu kutluyor.

3) Lost in America-  Jeff Koons. 31 Mart 2022’ye kadar açık

Jeff Koons’un Körfez’deki ilk sergisi, kırk yılı aşkın bir süredir 60’tan fazla sanat eserini sergiliyor. Massimiliano Gioni tarafından düzenlenen sergide, dünyanın en tanınmış çağdaş sanatçıların çalışmaları pop, minimalizm ve hazır sanat arasında köprü kuran ve dünyanın en tanınmış çağdaş sanatçılarından birinin olağanüstü kariyerine benzersiz bir bakış açışı sunuyor.

4) Kader Attia: Sessizlik Üzerine. 31 Mart 2022’ye kadar açık

Bu sergi, Fransız sanatçının mirası, sömürgecilik ve liberalleşme hakkındaki fikirleriyle eşsiz bir sergisidir. Silence’da sömürge sonrası travma temalarını ve son yıllarda devam eden psikiyatrik ‘onarımı’ sosyal ve bireysel düzeyde inceliyor. Sanatçının amacı ve küratöryel yaklaşımı, müze galerilerinde çeşitli seviyelerde ve görünümlerde yapılan çalışmalarla karşılaşırken izleyicinin duygusal ve fiziksel deneyimini teşvik etmektir.

5) Amerika’nın Kaslı Arabaları. 15 Şubat 2022’ye kadar açık.

İkonik otomobil modellerinin sergilendiği sergi, otomobillerin geçici ulaşım olarak değil, bir sanat eseri olarak algılanmasını sağlıyor. Diziliş, kendi hikayelerine sahip olan ve Amerikan otomobil sahnesinin değişen tarihine ve durdurulamaz evrimine bir bakış açısı kazandıran klasik otomobillere sahiptir.

[UHA Haber Ajansı, 01 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.