enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Katar: Gazze konusunda anlaşmaya varılması için bir takvimden bahsetmek mümkün değil

Katar: Gazze konusunda anlaşmaya varılması için bir takvimden bahsetmek mümkün değil
27 Mart 2024
26
A+
A-

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze Şeridi’nde anlaşmaya varılması için bir takvimden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığına göre, Ensari düzenlediği basın toplantısında, “Taraflar arasında Gazze ile ilgili müzakereler teknik ekipler düzeyinde devam ediyor. Ancak müzakerelerin detayları hakkında şu anda konuşamam” dedi.

Müzakerelerle ilgili olarak sahada zorluklar yaşandığına dikkat çeken Ensari, yine de umudun hala var olduğunu vurguladı.

Ensari, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze konusunda dün aldığı karar, müzakerelerden olumlu bir sonuç elde etmek amacıyla daha fazla diplomatik baskı için bir fırsattır” dedi.

Sözcü, BMGK’nın kararının içeriği ile Katar’ın arabuluculuk çabaları arasında herhangi bir çelişki bulunmadığını da kaydetti.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca, heyetlerin hareketleri ne olursa olsun, Gazze’deki durumu sakinleştirmeye yönelik müzakerelerden hiçbir ekibin çekilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Times of Israel gazetesinde yer alan bir haberde, İsrail’in Gazze’de ateşkes ve takas konusunda anlaşmaya varılması amacıyla yapılan görüşmelerde son teklifinin Hamas tarafından reddedilmesinin ardından, Doha’dan müzakere ekibini çağırmaya karar verdiği ifade edildi.

BMGK’da, Gazze’de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı dün kabul edildi.

BMGK’nın 14 lehte ve ABD’nin çekimser oyuyla kabul ettiği kararda, ayrıca tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısı da yapılıyor.

Öte yandan, Reuters’a konuşan bir kaynak, Mısır ve Katar’ın aracılık ettiği ateşkes ve takas görüşmelerinin ilerlediğini ve İsrail dış istihbarat servisi Mossad yetkililerinin görüşmeler için hala Doha’da olduğunu bildirdi.

Kaynak, Mossad’dan küçük bir grubun, görüşmelerdeki gelişmelere ilişkin istişarelerde bulunmak üzere Doha’dan İsrail’e gideceğini de sözlerine ekledi.

Diğer taraftan İsrail, Hamas’ı Gazze’de ateşkese ilişkin yürütülen dolaylı müzakerelerde ‘hayali’ talepler öne sürmekle suçladı.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bu taleplerin Hamas’ın bir anlaşmaya varmayı umursamadığının göstergesi olduğunu öne sürdü.

Hamas, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmelerde, ateşkesin savaşın sona ermesine ve İsrail güçlerinin geri çekilmesine yol açmasını istedi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre İsrail, Hamas’ı ‘yok etme’ çabalarına devam edeceğini vurgulayarak, bu talepleri görmezden geliyor.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “İsrail, savaşın sona erdirilmesi ve ordunun Gazze’den tamamen çekilmesi de dahil olmak üzere Hamas’ın taleplerine boyun eğmeyecek” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.