enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:59 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:52 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:52 Elektrikli Araç,TOGG
00:45 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
00:44 Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı…
00:43 Almanya’nın İsrail yapımı yeni savunma kalkanı: Arrow 3…
00:31 Fatma Deniz: Alman üniversitesine Türk rektör…
00:30 Kıbrıs konusunda Türk tarafına baskı mı var?
00:29 İspanya ve Hollanda, ‘İsrail’ nedeniyle Eurovision’dan çekildi…
00:25 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 19. toplantının açılışında yaptığı konuştu…
00:18  İrlanda’nın medya otoritesinden TikTok ve LinkedIn’e soruşturma…
00:06 AB’nin en üst düzey generali: Avrupa’nın drone stratejisinde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var…
22:21 Elektronik müzik dünyasının yeni yükselen ikilisi Mass Cust…
16:24 “Kefeni cebinde” madenciler 4 Aralık’ta neyi hatırlıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Katar: Gazze konusunda anlaşmaya varılması için bir takvimden bahsetmek mümkün değil

Katar: Gazze konusunda anlaşmaya varılması için bir takvimden bahsetmek mümkün değil
27 Mart 2024
24
A+
A-

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze Şeridi’nde anlaşmaya varılması için bir takvimden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığına göre, Ensari düzenlediği basın toplantısında, “Taraflar arasında Gazze ile ilgili müzakereler teknik ekipler düzeyinde devam ediyor. Ancak müzakerelerin detayları hakkında şu anda konuşamam” dedi.

Müzakerelerle ilgili olarak sahada zorluklar yaşandığına dikkat çeken Ensari, yine de umudun hala var olduğunu vurguladı.

Ensari, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze konusunda dün aldığı karar, müzakerelerden olumlu bir sonuç elde etmek amacıyla daha fazla diplomatik baskı için bir fırsattır” dedi.

Sözcü, BMGK’nın kararının içeriği ile Katar’ın arabuluculuk çabaları arasında herhangi bir çelişki bulunmadığını da kaydetti.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca, heyetlerin hareketleri ne olursa olsun, Gazze’deki durumu sakinleştirmeye yönelik müzakerelerden hiçbir ekibin çekilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Times of Israel gazetesinde yer alan bir haberde, İsrail’in Gazze’de ateşkes ve takas konusunda anlaşmaya varılması amacıyla yapılan görüşmelerde son teklifinin Hamas tarafından reddedilmesinin ardından, Doha’dan müzakere ekibini çağırmaya karar verdiği ifade edildi.

BMGK’da, Gazze’de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı dün kabul edildi.

BMGK’nın 14 lehte ve ABD’nin çekimser oyuyla kabul ettiği kararda, ayrıca tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısı da yapılıyor.

Öte yandan, Reuters’a konuşan bir kaynak, Mısır ve Katar’ın aracılık ettiği ateşkes ve takas görüşmelerinin ilerlediğini ve İsrail dış istihbarat servisi Mossad yetkililerinin görüşmeler için hala Doha’da olduğunu bildirdi.

Kaynak, Mossad’dan küçük bir grubun, görüşmelerdeki gelişmelere ilişkin istişarelerde bulunmak üzere Doha’dan İsrail’e gideceğini de sözlerine ekledi.

Diğer taraftan İsrail, Hamas’ı Gazze’de ateşkese ilişkin yürütülen dolaylı müzakerelerde ‘hayali’ talepler öne sürmekle suçladı.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bu taleplerin Hamas’ın bir anlaşmaya varmayı umursamadığının göstergesi olduğunu öne sürdü.

Hamas, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmelerde, ateşkesin savaşın sona ermesine ve İsrail güçlerinin geri çekilmesine yol açmasını istedi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre İsrail, Hamas’ı ‘yok etme’ çabalarına devam edeceğini vurgulayarak, bu talepleri görmezden geliyor.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “İsrail, savaşın sona erdirilmesi ve ordunun Gazze’den tamamen çekilmesi de dahil olmak üzere Hamas’ın taleplerine boyun eğmeyecek” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.