enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:06 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kassam liderleri Şifa Hastanesi’ne sığındı

Kassam liderleri Şifa Hastanesi’ne sığındı
1 Nisan 2024
28
A+
A-

Gazze’de ateşkes umutları, ‘Refah’ın işgali’ korkusunu geride bıraktı.

UHA / İnternational News Agency

Gazze’de ateşkes görüşmeleri Refah’ın işgali ihtimaline karşı yeniden ilerlerken, Şifa Tıp Kompleksi için verilen mücadele, İsrail ve Hamas’ın ağır kayıplar verdiği 12 günün ardından, kompleksin içindeki Hamas liderlerinin inatçı direnişi karşısında önemli bir dönüm noktası olarak ortaya çıktı.

Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık kompleksindeki askeri operasyon, beş günden fazla sürmesini istemediği bir operasyon başlatan İsrail’in planladığından daha uzun sürdü. İsrail Ordu Radyosu operasyonun yaklaşık 10 güne uzatılacağını duyurdu, ancak 12 gün olmasına rağmen halen devam ediyor.

İsrail’in teslim olmasını talep eden İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanları ile kompleks içinde şiddetli çatışmalar patlak verdi ve dışarıda da çatışmalar yaşandı.

Öte yandan, İsrail’in yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah kentine kara harekâtı düzenlemek üzere harekete geçtiği bir dönemde, Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmelerinin Katar ve Mısır’da yeniden başlaması bekleniyor.

İsrail, ABD’nin de katılımıyla yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmak üzere Doha ve Kahire’ye iki heyet göndereceğini açıkladı. Hamas ve İslami Cihad hareketleri ise İsrail’in daha önce reddettiği ‘savaşın durdurulması ve İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesi, yerlerinden edilmiş kişilerin serbestçe geri dönmesi ve yardım girişinin sağlanması’ temeline dayanan önceki pozisyonlarına bağlı olduklarını ifade etti.

Diğer yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin devletinin Batı Şeria gibi Gazze’deki işlevlerini de üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Filistinli gruplar, ABD’liler ve İsrailliler tarafından tartışılan barışı koruma planını bir yanılsama ve serap olarak nitelendirerek, Gazze Şeridi’ndeki herhangi bir çoklu güce işgalci güç muamelesi yapma tehdidinde bulundu. (Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.