enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:21 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:06 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karadeniz’deki vaka artışında “mutant virüs” etkisi

Karadeniz’deki vaka artışında “mutant virüs” etkisi
17 Mart 2021
624
A+
A-

UHA HABER / Risk haritasında “çok yüksek riskli” kategoride yer alan Karadeniz’de önlemler üst düzeye çıkarıldı. Artan vakaların nedeni olarak, mutant virüsün etkisi ve insanların tedbirlere tam anlamıyla uymamaları gösteriliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı DHA’nın haberine göre,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı, 6-12 Mart tarihlerini kapsayan vaka sayısı haritasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller Karadeniz Bölgesi’nde çıktı.

En fazla vaka Samsun’da

“Çok yüksek riskli iller” kategorisinde yer alan Karadeniz’de vaka sayısı en yüksek olan iller sırasıyla Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon olarak belirlendi.

Uzmanlar artan vakalara sebep olarak bölgedeki “İngiliz varyantlı” mutasyonun varlığını ve insanların maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine yeterince uymamasını gösteriyor.

Önlemler arttı

Başta Samsun olmak üzere, vaka oranı yüksek illerdeki cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu dikkat çekiyor.

Bölgede salgın denetim ve kontrollerini üst düzeye çıkaran yetkililer, tedbirlere uyulması çağrısında bulunuyor.

“Virüs değişti, insanlar değişmedi”

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Karadeniz’de artan önlemlere rağmen vaka sayısında ciddi bir değişiklik olmadığına dikkat çekti.

Bölgede mutant virüsün yaygın olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aydın, ek tedbirler alınması gerektiğini söyledi:

“Burada en önemli olan şey, Karadeniz’de mutant virüs yaygın şekilde hakim. Virüs değişime uğradığı halde insanlarda bir değişim olmaması, sayıların bu şekilde kalmasına sebep oldu diye düşünebiliriz. Aynı hareketleri yaparak farklı sonuç almak pek mümkün değil. O nedenle toplumdan daha farklı davranmalarını beklemek zorundayız veya Karadeniz bölgesi için ek tedbirler almak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.”

“Seyahatler denetime tabi tutulmalı”

Aydın, bölge içindeki iller arası seyahatlerin denetime tabi tutulması gerektiğini ve dışarı çıkma zorunluluğu olmayan insanların kalabalıklar arasına girmesini engelleyecek ek önlemlerin alınması gerektiğini savundu.

[UHA Haber Ajansı, 17 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.