enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karadeniz’deki mayınlar Romanya’yı da harekete geçirdi

Karadeniz’deki mayınlar Romanya’yı da harekete geçirdi
15 Ağustos 2023
24
A+
A-

Romanya donanması, Costineşti sahil beldesindeki bir iskelenin bir patlamada hafif hasar görmesinin ardından, Karadeniz kıyısındaki başıboş mayınları araştırmak üzere bir gemi ve bir helikopter görevlendirdiğini açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haberin Reuters’e dayandırdığı haberine göre, Rusya’nın Ukrayna’yı geçen yıl Şubat ayında işgale başlamasından bu yana Karadeniz’e mayın döşendiği biliniyor. Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’nin askeri dalgıç ekipleri kendi sularına sürüklenen mayınları etkisiz hale getirme çalışmalarını sürdürdü.

Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve Türkiye’nin yanısıra Ukrayna ve Rusya da tahıl, petrol ve petrol ürünleri sevkiyatı için hayati öneme sahip olan Karadeniz’e kıyıdaş.

İskelede meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Romanya donanması, dalgıçlarının, patlamanın bir mayından kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırdıklarını açıkladı.

Mankalya limanı yakınlarında ayrı bir mayının sürüklendiği yönündeki haberlerin ise asılsız olduğu belirtildi.

Hem Avrupa Birliği hem de NATO üyesi olan Romanya, Ukrayna ile 650 kilometrelik bir sınırı paylaşıyor. ABD balistik füze savunma sistemine evsahipliği yapan Romanya geçen yıl itibariyle topraklarında daimi bir NATO muharebe gücü konuşlandırıldı.

Rusya ve Ukrayna, Karadeniz’e döşenen mayınlar konusunda birbirini suçluyor.

Rusya Savunma Bakanlığı geçen ay Karadeniz’de, İstanbul Boğazı’nın 180 kilometre kuzeydoğusunda Ukrayna’ya ait mayının imha edildiğini açıklamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.