enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karadeniz’de gerginlik: Rusya’nın yeni bir işgal girişiminden endişeliyiz

Karadeniz’de gerginlik: Rusya’nın yeni bir işgal girişiminden endişeliyiz
14 Kasım 2021
396
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / ABD ile Rusya arasındaki soğuk savaş günleri, Karadeniz merkezli olarak yeniden başlıyor. Washington, bölgede alışılmışın dışında Rus askeri aktivitesi olduğunu açıklarken, Moskova ise Washington’un Yunanistan’a askeri sevkiyatlarından rahatsız.

Karadeniz’de yaşanan gelişmeler ABD ile Rusya’yı bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba’nın Washington ziyaretinde “Rusya” ana gündemdi.

“Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme olasılığı var, kaygılıyız”

ABD Dışişlei Bakanı Antony Blinken “Rusya’nın bölgede alışılmışın dışında askeri aktivitesini takip ediyoruz.” diyerek, “Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgali gibi yeni bir işgal girişiminden endişeliyiz.” açıklamasında bulundu.

Washington yönetiminin açıklaması üzerine Avrupa Birliği (AB) “durum endişe verici” açıklamasını yaptı.

Rusya: Asıl, ABD ve NATO’nun Karadeniz’deki askeri hareketliliği endişe verici

Kuleba, ABD ile bu bölge konusunda görüş ayrılıkları olmadığını söyledi. Ancak Amerikan yönetiminden farklı olarak Rusların saldırı hazırlığı içerisinde olduklarına dair bir kanıt olmadığını söylemekle yetindi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise asıl kaygı ve rahatsızlık verici olanın ABD ve NATO’nun Karadeniz’deki askeri hareketliliği olduğunu belirtti.

Çok uluslu tatbikat amacıyla Karadeniz’de bulunan Amerikan savaş gemileri de Rusya için kaygı sebebi.

ABD’nin Dedeağaç’a askeri sevkiyatı

Taraflar arasındaki gerginlik noktalarından birisi de Dedeağaç’taki Amerikan askeri mevcudiyetinin artırılması.

Dedeağaç’a sevkedilen Amerikan askeri araçlarının Romanya ve diğer ülkelere gönderilecek olması Moskova’nın tepkisine yol açıyor.

[UHA Haber Ajansı, 14 Kasım 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.