enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kadem, Dünya Kadınlar Günü’nde ” Dünya’nın yükünü omuzlarında taşıyan kadınlara” dikkat çekiyor

Kadem, Dünya Kadınlar Günü’nde ” Dünya’nın yükünü omuzlarında taşıyan kadınlara” dikkat çekiyor
8 Mart 2024
25
A+
A-

Kurulduğu 8 Mart 2013 tarihinden bu yana kadının onuru ile yaşayacağı güvenli bir toplum ve adaletli bir gelecek inşa etmek için çalışan KADEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, duygu yüklü bir video ile kutluyor.

UHA / İnternational News Agency

Deprem, savaş, göç gibi olağanüstü durumlarda; kıtlık, açlık, kuraklık, yoksulluk, hastalık gibi zorluklar karşısında hayatın yükünü en fazla kadınlar omuzluyor. Engelli çocuğu olan, evde bakıma muhtaç yaşlısı bulunan, kıtlık, yoksulluk demeden çocuklarını doyuran, en ağır şartlarda çalışan kadınların hayat mücadelesi daha da zorlu oluyor.

KADEM bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde en zor şartlarda bile yılmayan, pes etmeyen, hayata ve umuda sıkı sıkıya sarılan, mücadele eden kadınların gücüne ve azmine dikkat çekiyor.

“Dünyanın Yükünü Taşıyan Kadınların Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!” mesajıyla hazırlanan video ile kadınların yüzlerine, yaşadıklarına ve duygularına odaklanılıyor. Dünya Kadınlar Gününe özel hazırlanan video sosyal medya ve outdoor mecralarda gösterilecek.

Bütün kadınları kapsayan bir kadın hakları mücadelesi

11 yıldır “Varoluşta Eşitlik, Sorumlulukta Adalet” ilkesiyle kadın hakları savunuculuğu yapan KADEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bugüne kadar pek çok kampanyaya imza attı.

KADEM; 2018 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bildirisini2021 yılının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, “Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi”ni yayınladı. Bildirge ile kadının “Akıl, ruh ve beden bütünlüğü dokunulmazdır” ilkesinden hareketle, hak ve adalet iddiasındaki tüm kişi ve kurumları, bu ilkelerin koruyucusu ve uygulayıcısı olmaya davet etti.

2023 yılında Dünya Kadınlar Günü’nde KADEM deprem bölgesindeydi. Depremin 3. haftasından itibaren bölgede faaliyete geçen KADEM Kadın Destek Merkezlerindeki psiko-eğitimler ve grup çalışmaları ile şimdiye kadar 6 bine yakın kadına ulaşıldı.

KADEM ayrıca kongreler, zirveler ve çalıştaylar düzenleyerek kadınların yaşadığı sorunlara çözümler arıyor.

Kadın Araştırmaları Dergisi ile akademide kadına dair yeni bir bakış açısına zemin oluşturuyor.

55 ildeki temsilcilikleriyle bölgesel sorunlara eğiliyor, dayanışma ruhu ile saha çalışmaları yapıyor.

Ulusal ve uluslararası proje ve etkinliklerle, sadece Türkiye’de değil dünyada da güçlü bir kadın STK ağı oluşturuyor.

Hukuk, akademi, iş dünyası, medya ve gençlik kurulları ile kadın odaklı çalışmalar yürütüyor.

Her yıl düzenlediği kampanyalar ve kamu spotları ile toplumsal farkındalık oluşturma çalışmalarına devam ediyor.

“Üreten Kadın, Güçlü Kadın” diyerek Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcilerin kooperatifleşme süreçlerini destekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.