enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:58 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:34 Şirketlerden N’Aber!
00:29 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:27 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:23 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
00:14 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:11 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
00:09 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kadem, Dünya Kadınlar Günü’nde ” Dünya’nın yükünü omuzlarında taşıyan kadınlara” dikkat çekiyor

Kadem, Dünya Kadınlar Günü’nde ” Dünya’nın yükünü omuzlarında taşıyan kadınlara” dikkat çekiyor
8 Mart 2024
22
A+
A-

Kurulduğu 8 Mart 2013 tarihinden bu yana kadının onuru ile yaşayacağı güvenli bir toplum ve adaletli bir gelecek inşa etmek için çalışan KADEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, duygu yüklü bir video ile kutluyor.

UHA / İnternational News Agency

Deprem, savaş, göç gibi olağanüstü durumlarda; kıtlık, açlık, kuraklık, yoksulluk, hastalık gibi zorluklar karşısında hayatın yükünü en fazla kadınlar omuzluyor. Engelli çocuğu olan, evde bakıma muhtaç yaşlısı bulunan, kıtlık, yoksulluk demeden çocuklarını doyuran, en ağır şartlarda çalışan kadınların hayat mücadelesi daha da zorlu oluyor.

KADEM bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde en zor şartlarda bile yılmayan, pes etmeyen, hayata ve umuda sıkı sıkıya sarılan, mücadele eden kadınların gücüne ve azmine dikkat çekiyor.

“Dünyanın Yükünü Taşıyan Kadınların Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!” mesajıyla hazırlanan video ile kadınların yüzlerine, yaşadıklarına ve duygularına odaklanılıyor. Dünya Kadınlar Gününe özel hazırlanan video sosyal medya ve outdoor mecralarda gösterilecek.

Bütün kadınları kapsayan bir kadın hakları mücadelesi

11 yıldır “Varoluşta Eşitlik, Sorumlulukta Adalet” ilkesiyle kadın hakları savunuculuğu yapan KADEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bugüne kadar pek çok kampanyaya imza attı.

KADEM; 2018 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bildirisini2021 yılının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, “Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi”ni yayınladı. Bildirge ile kadının “Akıl, ruh ve beden bütünlüğü dokunulmazdır” ilkesinden hareketle, hak ve adalet iddiasındaki tüm kişi ve kurumları, bu ilkelerin koruyucusu ve uygulayıcısı olmaya davet etti.

2023 yılında Dünya Kadınlar Günü’nde KADEM deprem bölgesindeydi. Depremin 3. haftasından itibaren bölgede faaliyete geçen KADEM Kadın Destek Merkezlerindeki psiko-eğitimler ve grup çalışmaları ile şimdiye kadar 6 bine yakın kadına ulaşıldı.

KADEM ayrıca kongreler, zirveler ve çalıştaylar düzenleyerek kadınların yaşadığı sorunlara çözümler arıyor.

Kadın Araştırmaları Dergisi ile akademide kadına dair yeni bir bakış açısına zemin oluşturuyor.

55 ildeki temsilcilikleriyle bölgesel sorunlara eğiliyor, dayanışma ruhu ile saha çalışmaları yapıyor.

Ulusal ve uluslararası proje ve etkinliklerle, sadece Türkiye’de değil dünyada da güçlü bir kadın STK ağı oluşturuyor.

Hukuk, akademi, iş dünyası, medya ve gençlik kurulları ile kadın odaklı çalışmalar yürütüyor.

Her yıl düzenlediği kampanyalar ve kamu spotları ile toplumsal farkındalık oluşturma çalışmalarına devam ediyor.

“Üreten Kadın, Güçlü Kadın” diyerek Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcilerin kooperatifleşme süreçlerini destekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.