enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:04 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:03 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:02 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:01 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:20 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Kabil Havalimanı’na Birleşik Arap Emirlikleri de Talip”

“Kabil Havalimanı’na Birleşik Arap Emirlikleri de Talip”
26 Kasım 2021
451
A+
A-

ABU DABİ-UHA HABER / Reuters Haber Ajansı, dört ayrı diplomata dayandırdığı haberinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de Afganistan’ın başkenti Kabil Havalimanı’nın işletmesini yürütmek üzere Taleban’la görüşmeler yaptığını öne sürdü.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters‘e dayandığı haberine göre, Körfez bölgesinin iki rakip ülkesi Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri, Kabil Havalimanı’nın işletmesi konusunda da birbiriyle mücadele ediyor. Kabil Havalimanı’nın işletmesine talip olan bir diğer ülkeyse Türkiye.

Taleban yönetimi, henüz Katar ve Türkiye dahil olmak üzere hiçbir ülkeyle resmi olarak Kabil Havalimanı’nın işletmesi konusunda anlaşmış değil. ABD yönetimi, Katar ve Türkiye’nin şu ana kadar bu yöndeki girişimlerinden memnuniyet duyduğunu açıklamıştı.

Ancak Reuters haber ajansı, daha önce de Kabil Havalimanı’nın işletilmesini üstlenmiş olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin Taleban yönetimiyle bu konuda müzakereler yürüttüğünü ileri sürdü.

Taleban ve Birleşik Arap Emirlikleri henüz iddiaya ilişkin bir açıklama yapmazken ismi açıklanmayan iki Taleban yetkilisi, Afganistan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nden mali destek arayışı içinde olduğunu söyledi.

Uzmanlar, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın işletmesinin mali olarak çok fazla kar getirecek bir işletme olmayacağına, ancak siyasi ve istihbarat anlamında büyük önemi olduğuna dikkat çekiyorlar. Havalimanı işletmesi sayesinde özellikle ülkeye giriş çıkışlar konusunda önemli istihbarat verilerinin elde edileceğine işaret ediliyor.

[UHA Haber Ajansı, 26 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.