enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Japonya, artan Covid-19 vakaları nedeniyle Olimpiyat Oyunları’na seyirci alınmayacağını açıkladı

Japonya, artan Covid-19 vakaları nedeniyle Olimpiyat Oyunları’na seyirci alınmayacağını açıkladı
9 Temmuz 2021
518
A+
A-

UHA HABER / Japonya Olimpiyatlar Bakanı Marukawa Tamayo, Tokyo Olimpiyatları’na, Covid-19 salgını nedeniyle yurt içinden seyirci kabul edilmeyeceğini açıkladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AP, AA‘den aktardığı haberinde, Bakan Marukawa söz konusu kararı, turnuvanın düzenleyici tarafları Organizasyon Komitesi, Tokyo Valiliği, Japonya hükümeti ile Uluslararası Olimpiyat Komitesini (IOC) buluşturan toplantı sonrası duyurdu.

Marukawa, artış trendi gösteren Covid-19 vakaları karşısında Tokyo Oyunları’na yurt içinde seyirci kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Komite olimpiyatlara yurtdışından seyirci alınmayacağını 20 Mart’ta duyurmuştu.

Toplantının basına açık kısmında konuşan IOC Başkanı Bach, turnuvanın güvenli şekilde düzenlenmesi için Japon makamlarıyla tam dayanışma halinde olduklarını söyledi.

Bach, “İlk ertelendiği günden bu yana bu sorumluluğu gösterdik. Bugün de göstereceğiz, turnuvaya dünyanın birçok ülkesinden katılacak sporcuların güvenliğini ilgilendiren her türlü karara destek veriyoruz.” dedi.

Yetkililer, seyirci yasağı için Covid-19 salgınının dünya genelindeki durumu ve Japonya’daki hükümetin salgınla mücadele kapsamında 12 Temmuz’dan 22 Ağustos’a dek olağanüstü hal kararının göz önünde bulundurulduğunu vurguladı.

Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko ise “seyircilere yönelik oldukça zor bir karar alındığının farkında olduklarını” söyledi.

Japonya’da şu ana kadar 810 binin üzerinde Covid-19 vakası görülürken, 14 bin 900 kişi hayatını kaybetti. Japonya’da nüfusun sadece yüzde 15’ine iki doz aşı vuruldu.

[UHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.