enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti lideri Akşener gergin geçen dört günde yaşananları anlattı

İYİ Parti lideri Akşener gergin geçen dört günde yaşananları anlattı
8 Mart 2023
184
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın aday belirleme toplantıları sırasında yaşananları anlattı.

Aday ilanı sırasında yüzünün asık olmadığını, ışık ve uykusuzluk nedeniyle böyle bir görüntü ortaya çıktığını söyleyen Akşener, CHP’nin HDP ile olası görüşmesine dair soruya ise “Türkiye’de siyasi partilerin birbirileriyle olan ilişkilerine her bir siyasi parti saygı duymak zorundadır” diyerek yeşil ışık yaktı. 

Millet İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösterdiği gergin toplantılar sonrası İYİ Parti lideri Akşener, 4 günde yaşananlar anlattı. Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Akşener, yaptığı ‘sert’ olarak nitelendiren konuşmadan pişman olmadığını ifade etti.

Akşener konuyla ilgili soruya verdiği yanıtta şunları söyledi:

“Ben aday olmadığımı ilan etmiştim. Hiç pişman olmadım. Bugün sizin karşınızda ferah ferah oturuyorsam, her ne kadar Perşembe’den Pazar’a sürekli taş yağmuruna tutulduysam da önemi yok. Kendine bir şey yontuyor duygusunun olmamasını sağlamaya çalıştım. Seçiliriz, seçilemeyiz herkesin Cumhurbaşkanı olmaya hakkı var.

Evet sertti! Sert olmalıydı; ben ne düşünüyorsam. O metni kendim yazdım. Ben tarihçiyim neticede, sosyal bilinciyim. 28 yıldır aktif politika yapıyorum. Bir siyasi partinin mutfağını yönettim. Sert olarak algılanabilir; ama aslında net olmasına dikkat ettim. Aşırı netlikler genel olarak sinir bozar. Bu ‘hayır biz beşimiz böyle düşünüyoruz, senin önerilerin herhangi bir takdire uygun değil’ gibi tutum alınırsa, o zaman net olursunuz. Çünkü siz, kendimden bahsediyorum, kişisel olarak hiçbir şeyin talibi değilim.”

“Ben masada oturmaya devam ettim”

Soru üzerine Akşener, altılı masanın perşembe günkü toplantısında müzakereye kapalı ortam oluştuğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Yani siz bir fikir ortaya koyuyorsunuz veya bir teklif ortaya koyuyorsunuz ama diğer beş kişi tek bir konuda karar almış ve onun üzerinden geri gitmiyor. Dolayısıyla siz de bunun tartışılmasını arzu ediyorsunuz, daha hızlı geçiyoruz. Dolayısıyla oradan ne oluyor, herkes bana ‘masadan kalktı’ diyor ama öyle değil masa kalktı. Ben masada oturmaya devam ettim.”

“Ekrem bey gelebilir miyiz diye aradı”

Meral Akşener, yaptığı sert konuşmanın ardından adayın açıklandığı toplantıya dönüşü öncesinde yaşanan görüşme trafiğiyle ilgili olarak da şu bilgileri paylaştı:

“Saat 02:15’te her iki belediye başkanı geldi. Ekrem Bey beni aradı, 22:30 gibi. ‘Yola çıktım, Mansur Bey’i de alacağım, gelebilir miyim’ dedi. ‘Hayhay’ dedim bir tek şey sordum; Kemal Bey’in bilgisi var mı dedim. Ben insanlara dikkat ederim. Sitenin girişine tembih etmiştim. Sonra haber çıktı. Beni değil iki belediye başkanını rencide eden haber. Kendileri talep etti, kendileri iptal etti. Gece soru sordum; siz bunu Kemal Bey’de izinli mi yapıyorsunuz, evet dediler.

“Geldiler, bazı seçenekler ileri sürdüler. İzin almadığım için söyleyemem. Kazanmaya odaklandığım için, bu iki arkadaşımızın popülaritesi benden fazla, doğrusunu konuşalım. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın mutlaka o süreçte aktif olmaları gerekiyor. Belediye başkanı görevi üzerinden yardım başka bir şey, ama bu işin içinde bu kampanyada ve sonrasında, kazanma halinden sonra taşın altına ellerini, gövdelerini koyacaklarının da ispatı lazımdı. Orada uzlaştık. Önce üçümüz uzlaştık.

Bu konuşurken ortaya çıkan bir şeydi. Ancak bu kadar anlatabilirim. Dolayısıyla onlar gittiler Kemal Bey’e. Yanlış anlaşılmasın, onlar Kemal Bey’in bilgisi dahilinde geldiler. Sonra saat 21.30’da Kemal Bey beni aradı. İki arkadaşımız sizi ziyaret edecekler, bilginiz olsun, dediler. Ben de dedim ki, dün iki belediye başkanımız, sizin bilginiz dahilinde geldiler, konuşma yaptık. Bazı şeyleri yazıya döküyorum, belli süre geçince insanlar unutabiliyor. Yazı haline döktüm ve her iki arkadaşımıza gönderdim dedim.

Bu bilgiler size geldi mi dedim, evet bana geldi dedi. Benim görüşlerimi getirecekler dedi. Yeniden geldiler ve el sıkıştık. Partiye gittim sonra. Buna kimse inanamıyor”

“CHP, HDP ile görüşebilir”

İyi Parti lideri, kampanya sürecinde CHP ile HDP arasında yapılacak olası görüşmeye dair görüşleri de soruldu. Akşener, “Samimiyetle söyleyeyim; Türkiye’de siyasi partilerin birbiriyleriyle ilişkilerine her bir siyasi parti saygı duymak zorundadır” dedi.

2014 yılında MHP’nin de desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Selahattin Demirtaş’ın kampanyasına sembolik destekte bulunduğunu hatırlatan Akşener, bu durumun eleştirilmediğini kaydetti.

Millet İttifakı masasında iddia edildiği gibi HDP olmadığını vurgulayan Akşener, “Sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. ‘Sizin oy oranınızla HDP’nin oyu farklı hadi size güle güle’ deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez” dedi.

Akşener haberlerde iddia edildiği gibi perşembe günü yapılan toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızarak ayağa kalkmadığını ve Temel Karamollaoğlu’nun da ‘millet bıktı artık’ gibi ifadeler kullanmadığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.