enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bütçe görüşmelerinde milletin farklı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 26 önerge verdik”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bütçe görüşmelerinde milletin farklı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 26 önerge verdik”
6 Aralık 2022
338
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bütçe görüşmelerinde milletin farklı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 26 önerge verdiklerini belirterek, bu önergelerinin hiçbirinin kabul edilmediğini açıkladı.

MERAL AKŞENER TEKİRDAĞ'DA VATANDAŞLARLA BULUŞACAK - Gündem - edirneolay.comİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Okaner YÜCE’ye yaptığı açıklamada, Meral Akşener, Cumhuriyetin 100’üncü bütçesinin AK Parti’nin de veda bütçesi olacağını, bu bütçede ekonominin sorunlarını yapısal olarak çözecek hiçbir tedbirin olmadığını savundu.

Bütçede kamu yatırımları için ayrılan kaynağın çok yetersiz olduğunu öne süren Akşener, “Bay krizin tek amacının ekonomiyi seçime kadar yüzdürmek olduğu çok net bir şeklide anlaşılıyor. Israrla ve inatla sürdürülen yanlış politikaların bedeli vatandaşımıza yoklukla, yoksullukla, fakirleşmeyle ödetiliyor. Bu bütçede çiftçi, emekli, memur, asgari ücretli, öğrenci, EYT’li yok. Bu bütçede millet yok.” dedi.

Vatandaşların fakirlikle mücadele ettiğini, iyi beslenemediği için çocukların boylarının uzamadığını ifade eden Akşener, Rüzgar Gülü projesiyle çocuklara yardım eden İYİ Partili Demre Belediyesinin çalışmalarının engellendiğini söyledi.

Akşener, “Enesler, Haticeler, Furkanlar ağlarken; siz pudra şekeri çeken, acayip arabalara binen, tuhaf pantolon ve ceketler giyen, kocaman altın mıdır, pırlanta mıdır bilmediğimiz kolyeler takan, tuhaf traşlı ve sakallı gençler yetiştirdiniz. Sayın Erdoğan, sen ne yapıyorsun? Sen aç yatmanın ne olduğunu bilirdin, unuttun Sayın Erdoğan. Sen gece sofraya tek çeşit yemek koyup, kendi çatal veya kaşık uzatamamış, ‘çocuklarım doysun’ diyen bir annenin hassasiyetini bilirdin Sayın Erdoğan. Sana ne oldu? Sen ne oldun, saray seni ne hale getirdi Sayın Erdoğan?” diye konuştu.

Uzun süredir sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili haberleri endişeyle takip ettiklerini belirten Akşener, bu meselenin ülke için artık çok ciddi bir sorun haline geldiğini vurguladı.

Akşener, bu sorunun bazen masum çocukların canına mal olduğunu, bazen de sessiz canların canice katledilmesine sebep olduğunu anlatarak, “Bizim 11 yaşındaki Mustafa’mızın hayatını kaybetmesine de geçtiğimiz hafta Konya’daki barınakta yaşanan vahşete de zerre tahammülümüz yoktur.” dedi.

Bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarını anlatan Akşener, “Bizim için buradaki esas mesele yaşam hakkının ihlalidir. Nasıl ki tüm insanların onurlu bir yaşam hakkı varsa o insanlarla aynı dünyayı aynı toprağı aynı havayı paylaşan tüm canlıların da onurlu bir yaşam hakkı vardır. Dolayısıyla bizim anlayışımıza göre mesele yaşam hakkı olunca devlet de bu konuya duyarsız kalamaz. Sokaklarımızın milletimiz için güvensiz hale gelmesine de barınaklarımızın işkence merkezlerine dönüşmesine de razı olamayız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden sokak hayvanlarına yapılan işkence haberlerini hatırlatan Akşener, o sessiz hayvanlara işkence eden vicdansızları lanetlediğini söyledi.

Hayvanlara işkence yapanlar için yürekleri soğutacak bir cezai yaptırımın kanunlarda bulunmadığını belirten Akşener, bu hareketlerin Kabahatler Kanunu’ndan çıkartılarak Türk Ceza Kanunu içerisinde değerlendirilmesi önerisinde bulundu.

Sahipsiz sokak hayvanlarının korunması ve sokaklarda güvenliğin sağlanması için bir çalışma yaptıklarını aktaran Akşener, barınaklardaki hayvanların kontrolsüz nüfus artışını önlemek için düzenli ve disiplinli bir kısırlaştırma programının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazeteci* Okaner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.