enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Terörle mücadelenin tek amacı, terörü tüm unsurlarıyla tamamen bitirmektir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Terörle mücadelenin tek amacı, terörü tüm unsurlarıyla tamamen bitirmektir.”
23 Ocak 2024
31
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Terörle mücadelenin tek amacının terörü bitirmek olması gerektiğini belirterek, “40 yıl sonra hâlâ şehit haberleri alıyorsak yapılması gereken strateji değiştirmek” olduğunun altını çizdi.

UHA / İnternational News Agency

Akşener, “Türk milleti olarak teröre karşı 40 yıldır sarsılmaz bir iradeyle mücadele ediyoruz! Değil 40, 140 yıl olsa da asla boyun eğmeyeceğiz! Bu yüzden İYİ Parti olarak biz de teröre karşı içerdeki ve dışardaki mücadeleyi elbette sonuna kadar destekliyoruz. Ancak her terör saldırısı sonrasında ‘Can çekişiyorlar…’, ‘Son çırpınışları…’, ‘Ayakkabı numaralarını biliyoruz…’, ‘Kanı yerde kalmadı…’ diyerek milletimizi oyalayan ve bu kutlu mücadeleyi bir intikam meselesine indirgeyen hamasete de elbette göz yumamayız. Çünkü bizim baktığımız çerçevede devlet intikam almaz, gereğini yapar. Terörle mücadelenin tek amacı, terörü tüm unsurlarıyla tamamen bitirmektir. Eğer ki; 40 yıl sonra bile hâlâ evlatlarımızı teröre şehit vermeye devam ediyorsak; yapmamız gereken şey strateji değiştirmektir. Ama öyle geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi teröre sözüm ona çözüm bulmak için siyasi arayışlara girmekten bahsetmiyorum. Çünkü sözde ‘teröre siyasi çözüm’ diyerek atılan her adım, şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna, varlığına ve huzuruna yönelen birer kurşun olarak geri dönecektir. Nitekim bunu yakın tarihimizde yaşadık. Çok acılar çektik. Canlarımızı, evlatlarımızı kaybettik. Bir daha tekrarlanmasına da asla müsaade etmeyiz! dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını reddettiğini ve çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’a verilen 2,5 yıllık hapis cezasının 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrildiğini hatırlatan Genel Başkan Meral Akşener; “Yargıtay 3’üncü Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımayarak Anayasayı alenen yok saydığı bir ortamda eğer ki iktidar; Anayasanın çiğnenmesine göz yumuyorsa, gayrimeşruluktan siyasi çıkar elde etmeye çalışıyorsa; ortaya çıkan anayasal devlet krizine engel olmuyorsa, olamıyorsa; o zaman yetkiyi aldığı milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir! Mesela bir yanda gençlerimiz ‘milliyetçi söylemlerde bulundukları için’ tutuklanırken diğer yanda terörist başının devletin kanalına çıkmasına ifade ve basın özgürlüğü kararları veriliyorsa, yani milliyetçilik yargılanırken bölücülük, Cumhuriyet düşmanlığı özgürlük sayılıyorsa; o zaman iktidar milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir! Mesela bir yanda sırtını iktidara yaslayanlar sefa sürerken makyajlı enflasyon rakamları üzerinden lütufmuş gibi verilen zamlarla işçilerimiz yoksulluğa, emeklilerimiz de açlığa mahkûm ediliyorsa; hatta yapılan göstermelik zamlarda bile ayrımcılık yapılıyorsa; o zaman iktidar milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir! Mesela motokuryenin ölümüne yol açan kişinin kaçmasına göz yumuyorsa, sonra da gelip hızlandırılmış yargıyla kişiliği ve pişmanlığını dikkate alıp 27.300 liraya serbest kalıyor, kendi vatandaşının ölmesinin karşılığı günde 30 lira, yani 1 dolar oluyorsa o zaman milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir! ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.