enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’den Bakan Akar’a, “Akkuyu’da Rus üssü mü kuruluyor?”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’den Bakan Akar’a, “Akkuyu’da Rus üssü mü kuruluyor?”
11 Ocak 2023
171
A+
A-

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Cüneyd Zapsu’nun Akkuyu nükleer santralinin yönetim kurulundan istifasının ardından gündeme gelen iddiaları hatırlatarak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a “Nükleer santrale kurulması planlanan radar sistemi askeri nitelikte midir?” sorusunu yöneltti.

Aydın Adnan Sezgin, Zapsu’nun dava dilekçesinde, nükleer santrale kurulması planlanan radar sisteminin Türkiye’nin güvenlik stratejisi bakımından yaratabileceği sorunları dile getirdi.

Sezgin, kurulması planlanan radar sisteminin, Türkiye’nin güvenlik stratejisi üzerinde ve silah sistemlerimizin güvenliği bakımından yaratacağı tehditlere ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’nın değerlendirmesini istedi.

[İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin]

“Topraklarımızda Rus üssü mü oluşturuluyor?”

İYİ Partili Sezgin, Bakan Akar’a şu soruları yöneltti:

– Nükleer santrale kurulması planlanan radar sistemi askeri nitelikte midir?

– Santralin topyekûn yönetimi Rusya’ya ait olacaktır. Bu bağlamda, kurulması planlanan radar sisteminin, Ülkemizin güvenlik stratejisi üzerinde ve silah sistemlerimizin güvenliği bakımından yaratacağı tehditlere ilişkin Bakanlığınızın değerlendirmeleri nelerdir?

– Akkuyu Nükleer Santrali’nin Rusya tarafından denizcilik, depolama, yükleme, boşaltma, taşımacılık ve nakliyecilik gibi, 2010 yılında imzalanan anlaşmada bulunmayan faaliyetler için kullanılmasına müsaade edilmesine ek olarak, radar sisteminin de kurulmasıyla, topraklarımızda adeta bir Rus üssü oluşturulduğu iddiasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

– Uluslararası enerji piyasalarında Ukrayna Savaşı sonrasında ortaya çıkan riskler göz önünde bulundurulduğunda, Akkuyu Santrali ile enerjide Rusya’ya daha bağımlı hale gelmemizi milli güvenliğimiz açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? (TBMM)

[UHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.