enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İTO Başkanı Şekib Avdagiç’den UHA Haber’e Texworld Paris 2025 Spring Fuarı’nı değerlendirdi!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç’den UHA Haber’e Texworld Paris 2025 Spring Fuarı’nı değerlendirdi!
21 Şubat 2025
13
A+
A-

* İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: “Texworld’deki her buluşmamızda, hazır giyim ve modanın yeni bir yorumunu ve sektörümüzün gelişmesini görmenin heyecanını yaşıyoruz”.

* Avdagiç: “Tekstil ve ham maddeleri sektörümüz ihracatta büyük emekle kazandığı mevziyi kaybetmeyerek önemli bir başarı gösterdi”. 

UHA / İnternational News Agency

Türkiye, Texworld Paris'te 58 şirket ile yer aldı | Karadenizgazete.com.tr

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye’nin, Avrupa’nın önde gelen hazır giyim, kumaş, aksesuar ve moda fuarlarından Texworld Paris 2025 Spring Fuarı’na 58 şirketle katılım sağladığına dikkat çekerek,  Giyim ve aksesuar üreticilerinin en önemli fuarlarından biri olan Texworld Paris’in, Fransa’da Paris Le Bourget Sergi Merkezi’nde kapılarını açtığını ve 12 Şubat’ta sona eren fuarın, geniş bir yelpazede ürünler sunan önemli bir tedarik platformu özelliği taşıdığının altını çizdi.

Şekib Avdagiç, “Geleceğe Dokunmak” mottosuyla düzenlenen fuarda, Türk tekstil sektörü firmaları üç gün boyunca, sektörün rekabetçi ve en çok tercih edilen geniş ürün yelpazesini sergileyerek, uluslararası profesyonellerle görüşmeler gerçekleştirdiğini, Fuarı, yaklaşık 10 binden fazla profesyonelin ziyaret ettiğine vurgu yaptı.

Tekstil sektörü Avrupa'nın vitrininde İstanbul'un gündeminde

Türkiye milli iştirakinin İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından gerçekleştirildiği fuarda Türkiye’nin, 19 katılımcı ülke arasında milli katılım olarak ilk sırada yer aldığını hatırlatan Avdagiç, Milli iştirakte bulunan 47 ve bireysel olarak katılan 11 firmayla birlikte Türkiye’nin, toplamda 58 firmasıyla katılımcı sayısı olarak fuarın ikinci büyük ülkesi olduğunu belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO’nun 2020’den itibaren yılda 2 kez düzenlediği Texworld Paris Fuarlarının, Türkiye milli iştirak organizasyonu çalışmaları olarak 15-17 Eylül 2025’te düzenlenecek olan Texworld Paris Autumn 2025 ile devam edeceğini açıkladı.

Türkiye 58 şirket ile Texworld Fuarı'nda | Tekstil Haber

– “Üretim imkanlarının yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, TÜHA Haber’e yaptığı açıklamada, Türk moda ve hazır giyim sektörünün, binbir çeşit rengiyle Texworld Paris Fuarı’nda yer almasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Texworld’deki her buluşmada hazır giyim ve modanın yeni bir yorumunu ve sektörün gelişmesini görmenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Avdagiç, şunları söyledi:

“Çünkü moda, giyinmenin bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığı ilk andan itibaren, yani insan yeryüzünde görünmeye başladığından beri olageldi. Çünkü insan o andan itibaren giysiye ihtiyaç duydu. Bu yönüyle kazı bilimcilerin ortaya çıkardığı, insan bilimci ve kültür bilimcilerin yorumladığı her eski belge ve kalıntı, modanın da gelişim çizgisini gösterir. Ortaya çıkartılan o bulgular, aynı zamanda binlerce yıllık bir moda ve giyim sergisidir. İnsanın hayat tarzını ve ruhunda taşıdığı asli kimliğini gösterir.”

Türkiye, Texworld Paris'e 58 şirket ile katıldı

Avdagiç, Türkiye’nin tekstil ve ham maddeleri ihracatının 2024 Aralık’ta yüzde 1,8 artış göstererek 942 milyon dolar olduğunu vurgulayarak, sektörün ihracatının 2024 Ocak-Aralık döneminde ise yüzde 1,3 azalarak 11,4 milyar dolar değerinde gerçekleştiğini açıkladı.

Tekstil ve ham maddelerin sektörün ihracatta büyük emekle kazandığı mevziyi kaybetmeyerek önemli bir başarı gösterdiğine dikkat çeken İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Sürekli dile getirdiğimiz kur-enflasyon makasının aşırı açılmasının ihracatımızı olumsuz etkilediğinin farkındayız. Ancak Türk ihracatçısı, bu zorlu engeli de geride bırakabilecek güçte olduğunu ortaya koymuştur. Ekonomiden sorumlu yetkililerimizin, bu konuya etkili çözümler getirmesiyle 2025’in daha iyi geçeceğine inanıyorum” dedi.

Bu yılın, enflasyonla mücadelenin kazanıldığı bir yıl olması gerektiğine işaret eden Avdagiç, “Üyelerimizin temel beklentisi budur. Kendini Türk iş dünyasının gelişimine ve rekabetçiliğinin artırılmasına adamış bir Oda olarak, sürdürülebilir kalkınma ve refahın, enflasyonun saf dışı edildiği bir ekonomiyle mümkün olacağına inanıyoruz. İstikrarlı bir üretimin gerçekleşmesi, buna bağlıdır. Bu yüzden üretim imkanlarının yaygınlaştırılması ve özel sektörün niteliğinin artırılmasına ilişkin çalışmalar yapılmasını önemsiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye, Texworld Paris'te 58 şirket ile yer aldı İhlas Haber Ajansı

– “Ülkemiz, uluslararası piyasalardaki kredi notunu iyileştirecek reformları sürdürmeli”

Avdagiç, finansmana erişim şartlarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, “Artan finansman maliyetleri ve uygun krediye erişimde yaşanan zorlukların çözülmesi, başta KOBİ’ler olmak üzere tüm ticari hayatı olumlu etkileyecektir. Dolayısıyla bu hedefin sağlanmasına yönelik çalışmaların artırılmasını bekliyoruz. Ülkemizin ihracat potansiyelinin artırılması için atılacak adımların önemli olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Texworld Paris'e 122 firma ile katılım sağladı

Türkiye’nin küresel doğrudan yatırımlar içerisindeki payının yüzde 0,9’dan 2028’de yüzde 1,5’a yükseltilmesinin hedeflendiğine işaret eden Avdagiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her şeyden evvel, yatırım ikliminin iyileştirilmesi gerekiyor. Ülkemiz, uluslararası piyasalardaki kredi notunu iyileştirecek reformları sürdürmeli. Yine ‘greenfield’ (sıfırdan) yatırımlar başta olmak üzere yüksek teknoloji üreten ve ikiz dönüşüme katkı sunan şirketlere yönelik teşvikler artırılmalı. Ayrıca ‘greenfield’ yatırımların sürdürülebilir altyapılar üzerinde şekillenmesi için yenilenebilir enerji kaynaklarına erişimin artırılması ve düşük karbonlu üretim imkanlarının sunulması gerekiyor. Kanaatime göre bir şey daha yapılmalı… Türkiye’nin başarılı greenfield yatırımları hikayeleştirilip, yeni nesil iletişim araçlarıyla tüm uluslararası mecralarda paylaşılmalı. Bunların Türkiye’yi greenfield yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getireceğine inanıyorum. Yeter ki biz yatırımcı dostu ekosistemimizi sürekli geliştirip eksikliklerden kurtaralım.”

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.