enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:04 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:01 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’nde düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul’u yeniden dünyanın ilk 10 kongre şehri listesinde göreceğiz”

(İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul’u yeniden dünyanın ilk 10 kongre şehri listesinde göreceğiz”
22 Aralık 2023
190
A+
A-

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Olağanüstü konjonktürel gelişmeler olmazsa, en geç 2025 yılında İstanbul’u yeniden dünyanın en iyi ilk 10 kongre şehri listesinde göreceğiz.” ifadesini kullandı.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiİstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun (ICVB) da İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şekib Avdagiçbaşkanı olan Şekib Avdagiç, yazılı açıklamasında, büyük kongre organizatörlerinin İstanbul’u tercih etmesi için sektör paydaşları ile işbirlikleri yaparak ve doğrudan destekler vererek dünyanın dört bir yanında İstanbul’u tanıttıklarını bildirdi.

Kovid-19’un bitmesiyle hız kazanan çalışmaların sonuç vermeye başladığını kaydeden Avdagiç, “İstanbul, Londra ve Paris ile birlikte, ‘Avrupa’nın En İyi Performans Gösteren Şehirleri 2022’ listesinde üçüncü sırada yer aldı. CityDNA Derneği’nin raporuna göre, tüm Avrupa şehirleri arasında 2019 yılı sayılarını yükselten tek şehir, İstanbul oldu.” bilgisini paylaştı.

GELECEK YIL İÇİN 11 ULUSLARARASI KONGREYİ KAZANDIRDIK

Avdagiç, 2024 yılında İstanbul’a katılımcı sayıları 250 ve 8 bin arasında değişecek 11 uluslararası kongreyi kazandırdıklarını belirterek, şunları aktardı:

“Ek olarak, isimlerini kamuoyuna resmi karar duyurulduktan sonra açıklayacağımız, havacılık ve turizm sektörü ile ilgili dünya çapında iki çok önemli etkinliği, 2024 yılında İTO ve ICVB işbirliği ve sponsorluğunda İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Ayrıca yine şu anda ismini açıklayamadığımız ancak Avrupa’nın en önemli uluslararası federasyonlarından birinin dünyanın dört bir yanından gelecek olan 1000 katılımcısıyla, 2027 yılında gerçekleşecek uluslararası kongresini de verdiğimiz desteklerle İstanbul’a kazandırdık. Hedefimizin uluslararası kongre listelerinde yeniden ilk 10’a girmek olduğunu açıklamıştık. Şimdi tarih vererek ifade etmek istiyorum. Olağanüstü konjonktürel gelişmeler olmazsa, en geç 2025 yılında İstanbul’u yeniden dünyanın en iyi ilk 10 kongre şehri listesinde göreceğiz.”

Avdagiç, İstanbul’un, İtalya merkezli uluslararası bir derneğin 2026 yılında gerçekleşecek 2 bin kişilik uluslararası kongresinde son aşamaya kaldığını bildirdi.

Megakentin, kongre turizmi sıralamasında 2022’de dünya genelinde 23. basamakta ve Avrupa şehirleri arasında 20. sırada bulunduğunu kaydeden Avdagiç, “İstanbul’un kongre rekoru ise 2015 yılındaki ‘dünya 8’inciliği’ şeklinde olmuştu.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.