enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
21:26 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
10:51 Zorbalık üstüne zorbalık!
10:28 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
07:32 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
06:58 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
06:38 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya: Koronadan ölenlerin yüzde 99’u aşısını tamamlamayan kişiler

İtalya: Koronadan ölenlerin yüzde 99’u aşısını tamamlamayan kişiler
28 Temmuz 2021
337
A+
A-

UHA HABER / İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü, ülkede son altı ayda Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99’unun aşısını tamamlamamış kişiler olduğunu tespit etti. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters/DBN, JD)ye dayandırdığı habere göre, İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü (ISS) Şubat ayından bu yana Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99’unun aşısını tamamlamamış kişiler olduğunu açıkladı.

Söz konusu çalışma kamu sağlığı kurumunun günlük Covid-19 ölümlerinin, aşı veri tabanı ile karşılaştırılmasıyla yapıldı. Çalışmada 1 Şubat-21 Temmuz 2021 aralığı dikkate alındı. Buna göre ülkede Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden 35 bin 776 kişiden yalnızca 423 kişinin iki doz aşı olduğu görüldü. Bu da aşı olduğu halde Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden kişilerin, toplam ölümlerin yüzde 1,2’sine denk geldiğini gösteriyor.

Ölenlerin yaş ortalaması daha yüksek

Çalışmada ayrıca, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının 80 olduğuna, ancak aşı olanlar arasında bu ortalamanın yüzde 88,6’ya çıktığına dikkat çekildi. Aynı şekilde iki doz aşı olduğu halde hayatını kaybeden kişilerin sağlık sorunlarının daha fazla olduğu da not edildi.

İtalya’da bugüne kadar 12 yaş üstü nüfusun yüzde 57’si iki doz aşı oldu. İtalya’da Pazartesi günü itibariyle 4 bin 522 vaka kaydedilirken 24 kişi hayatını kaybetti. Hükümet, vaka sayılarının artması sebebiyle kapalı spor salonları, havuzlar, müzeler, sinemalar ve kapalı restoranlarını kullanabilmek için aşı sertifikasını zorunlu kılmıştı. Geçen hafta alınan kararın ardından aşı randevularında gözle görülür bir artış olduğu belirtiliyor. İtalya’da koronavirüse karşı kampanyası bu yılın başında başlamıştı.

[UHA Haber Ajansı, 28 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.