enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsveç’ten kullanılmış nükleer yakıtların depolanmasına onay

İsveç’ten kullanılmış nükleer yakıtların depolanmasına onay
29 Ocak 2022
348
A+
A-

STOKHOLM – UHA HABER / İsveç hükümeti, kullanılmış nükleer yakıtların güvenli bir şekilde depolanmasına onay verdi.

Sweden is at the forefront globally in many respects, not least on gender  equality and climate action.Minister Annika Strandhäll(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, İklim ve Çevre Bakanı Annika Strandhal, çevrim içi yaptığı açıklamada, Stockholm’ün yaklaşık 140 kilometre kuzeyinde bulunan Forsmark Nükleer Santrali yakınlarında güvenli bir depo oluşturduklarını ve nükleer atıkların 100 bin yıl güvenli şekilde burada saklanacağını söyledi.

12 bin ton radyoaktif atığın 6 bininin bir kaya içinde saklanacağını aktaran Strandhal, “Atıklar ince ve bir doğal kil olan bakır ve alüminyum, magnezyum bakımından zengin volkanik kül ile kaplanacak; 500 metrelik bir kayanın altında dinlendirilecek” ifadelerini kullandı.

“Nükleer atıkları gelecek nesillere devretmek ‘korkaklık’ olur”

Yeşil enerji konusunda öncü ülke olunmasına rağmen böyle bir karar alınmasının eleştirildiğine de dikkati çeken Strandhal, bugün nükleer atıkları güvenli bir şekilde depolamayıp bu sorumluluğu gelecek nesillere devretmenin “korkaklık” olacağını söyledi.

Resmi verilere göre, tamamı İsveç’in güneyinde bulunan nükleer reaktörler 2021’de ülkenin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 30’unu karşıladı. 12 nükleer enerji reaktörünün 6’sı kapatılırken, ülkende faaliyette olan 6 reaktörün, 2040’ların başına kadar enerji üretmeye devam edebileceği açıklandı.

[UHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.