enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsveç’in Kuran yakma iznine tepki gösteren Iraklılar, Bağdat Büyükelçiliği’ni bastı

İsveç’in Kuran yakma iznine tepki gösteren Iraklılar, Bağdat Büyükelçiliği’ni bastı
21 Temmuz 2023
9
A+
A-

* İsveç emniyet birimleri Kuran-ı Kerim yakılması yönündeki başvurulara izin vermese de mahkemeler, “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirdikleri eylemlere onay veriyor.

* Irak’ın başkenti Bağdat’ta yüzlerce kişi, İsveç’te yeniden Kuran’ı Kerim yakılması planını protesto amacıyla bu ülkenin büyükelçiliği bastı. 

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber‘in EuroNews’den Mustafa BAĞ’ın haberine dayandırdığı haberinde, Duvarlardan tırmanarak yerleşkeye giren öfkeli kalabalık, sefaret binasının bir bölümünü ateşe verdi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bağdat’taki tüm elçilik çalışanlarının güvende olduğu belirtildi ve saldırı kınandı.

Bakanlık, açıklamasında Iraklı yetkililerin diplomatik misyonları koruması gerektiğini dile getirdi.

Protestocuların, İsveç’te yeniden Kuran-ı Kerim yakmaya yönelik eyleme tepki gösteren Şii din adamı Mukteda el Sadr yanlısı kişiler olduğu belirtildi.

Göstericilerin, mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden organize oldukları ifade edildi.

Irak çevik kuvvet polisi, büyükelçilik binası önündeki protestocuları dağıtmak için tazyikli su kullandı.

İsveç polisi Çarşamba ve perşembe günü Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde halka açık bir toplantı yapılması için yapılan başvuruya izin vermişti.

Polis, izin belgesinde gösteriye iki kişinin katılmasının beklendiğini de aktardı.

İsveç haber ajansı TT’nin haberine göre söz konusu iki kişi mitingde Kuran-ı Kerim ve Irak bayrağını yakmayı planlıyor.

Bunlardan birinin yine haziran ayında Stockholm’deki bir caminin önünde Kuran-ı Kerim’i ateşe veren şahıs olduğu aktarıldı.

Irak’ın güçlü siyasi figürlerinden olan Sadr’ın destekçileri geçen yıl Bağdat’ın yoğun şekilde korunan Yeşil Bölgesi’ne girerek güvenlik güçleriyle kanlı çatışmaya girmişlerdi.

İsveç emniyet birimleri Kuran-ı Kerim yakılması yönündeki başvurulara izin vermese de mahkemeler, “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirdikleri eylemlere onay veriyor.

Gazeteci* Mustafa BAG

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.