enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
02:55 TBMM bu hafta yoğun gündemle mesaisine devam edecek…
02:35 Kocaeli’de fabrika yangını: 11 gözaltı
02:29 ABD’li Rubin’in Türkiye Takıntısı
00:45 Altay Ana Muharebe Tankı’nın Türk Savunma Sanayisine Katkısı ve Uluslararası Basındaki Yansımaları
00:45 Yeni haftada hava nasıl olacak?
00:38 Orman Genel Müdürü Karacabey, “Yeşil Vatan Seferberliği bir yıl sürecek”
00:25 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 5. Medya Çalıştayı’ndan notlar:
00:17 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’ye yardım insanlık meselesidir
00:13 Devlet Bahçeli’den ’10 Kasım’ mesajı
11:45 Kocaeli’deki depo yangınıyla ilgili 7 kişi açığa alındı
00:43 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
00:40 Bakan Göktaş: Aileyi ve dinamik nüfus yapımızı güçlendirmeyi sürdüreceğiz
00:28 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:24 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:22 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:11 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul’da Yunanistan Protestosu

İstanbul’da Yunanistan Protestosu
6 Şubat 2022
381
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / İstanbul’da çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Yunanistan sınırı yakınlarında 19 göçmenin donarak hayatını kaybetmesini protesto etmek için İstanbul’daki Yunanistan Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Konsolosluk yakınında bir araya gelen yaklaşık 300 protestocu, ellerinde dövizlerle ve ‘Sınırlar Irkçılığa Kapansın, İnsanlığa Açılsın’ yazılı bir pankartla, konsolosluk önüne kadar yürüyerek Yunanistan’ın mültecilere yönelik tutumunu protesto etti.

“Bütün dünya yapılan insanlık suçuna sessiz kalıyor”

‘İnsanlık Dondu’ sloganıyla düzenlenen basın açıklaması öncesi konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Yunanistan sınırında mültecilerin insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığını söyledi.

Yıldırım “Modern çağda herkesin gözleri önünde insanlar katlediliyor. Hukuk çiğneniyor ve İnsan Hakları Genel Beyannamesi tamamen yok ediliyor. Şu anda Yunanistan bunu tek başına gerçekleştirmiyor. Avrupa’nın ortak kararı ve iradesi, bu geri itmeleri ortaya koyuyor. İnsanların üzerindeki her şeyi gasp ediyorlar ve bunları soğuğa mahkum ediyorlar. Yazın Akdeniz’de, kışın burada. İnsanlar üstleri başları tamamen soyulmuş, mal varlıkları alınmış olarak ölüme terk edildiler ve şu anda da bütün dünya buna sessiz kalıyor. Ben buradan çağrıda bulunuyorum; Avrupa’daki insan hakları örgütlerine, Avrupa’daki bu konuda duyarlı olan herkese, eğer varsa Avrupa Parlamentosu içerisindeki diğer duyarlı milletvekillerine, bu konuda bir an önce harekete geçin ve bu insanlık suçunu işleyen bu zalimane tutuma bir dur deyin” ifadelerini kullandı.

“Yunanistan hukuka ve insan haklarına göre hareket etmeli

Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay da konuşmasında “Yunanistan, savaştan ve yoksulluktan kaçarak bir biçimde hayatını kurtarmak üzere can havliyle sınırına dayanmış insanlara karşı yüz kızartıcı birtakım şeyleri maalesef reva görmekte. Yunanistan’ın mültecilere karşı barikat kurmayı terk etmesini teklif ediyoruz. Bu sürdürülebilir bir politika değildir. İnsanların boğulduğu, donarak öldüğü bir ülkede, sirtaki yaparak hayatınızı devam ettiremezsiniz. Eğer mülteciler için yaşamı haram etmeye kalkışıyorsanız, dünyada ne barışa ne de huzura asla yer olmayacaktır. Bu sebeple Yunanistan’ı içinde bulunduğu bu vahşeti terk etmeye, insan haklarına ve hukuka riayet etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız”

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) Genel Başkanı Av. Abdullah Demir de katılımcı STK’lar adına yaptığı basın açıklamasında, Yunanistan aleyhinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını ifade etti.

Demir “Uluslararası hukuk kurumları Avrupalının refahının riske girmeye başladığı yerden sonrası için çalışmıyor. Yunanistan’ın, denizde boğulmaları için çocukların, kadınların bulunduğu botları tüm dünyanın gözleri önünde mızraklarla batırmaya çalışmasındaki, sınırları kapatıp insanları aç ve çıplak bir şekilde soğuktan donarak ölmeye mahkûm etmesindeki cesareti ve özgüveni buradan geliyor. Biz susmayacağız. Vicdanı körelmiş, merhametini yitirmiş kimseler gibi gözlerimizi çevirmeyeceğiz. Avrupa’nın süslü insan hakları, hukuk yalanlarını yüzlerine çarpacağız. Bu kapsamda yapılan bu işlemlere ilişkin Yunanistan aleyhinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız” diye konuştu.

HABER : Umut ÇOLAK (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 06 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.