enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 700 bin üyesiyle dünyanın en büyük ve köklü ticaret odası

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 700 bin üyesiyle dünyanın en büyük ve köklü ticaret odası
4 Mart 2023
193
A+
A-

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib AVDAGİÇ, İstanbul Ticaret Odası’nın 700 bin üyesiyle dünyanın en büyük ve köklü ticaret odalarından biri olduğunu açıkladı.

Başkan Şekib AVDAGİÇ, Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Ataner YÜCE‘ye yaptığı açıklamada, İstanbul Ticaret Odası’nın, Türkiye’nin ve üyelerinin; uluslararası ticaretten daha fazla pay alan, küresel boyutlardaki siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda yönlendirebilen bölgesel bir güç olmasına katkıda bulunma vizyonuyla hareket ettiiğini dile getirdi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'ten 'KDV indirimleri devam etsin' çağrısı

[İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib AVDAGİÇ]

Başkan AVDAGİÇ, “İTO, özel sektörün yapısal ve güncel sorunlarının çözülmesi, Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, ülke ekonomisine güvenli ve istikrarlı bir gelişim ortamı sağlanmasının hayati önem taşıdığını bilir” dedi.

İstanbul Ticaret Odası’nın misyonunun Türkiye’yi ve üyelerini geliştirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Şekib AVDAGİÇ, çağa ayak uydurmuş ve ötesini hedefleyen bir vizyon ile hareket ettiğini;  Global ticaretten daha fazla pay almayı, uluslararası siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda yönlendirebilen küresel bir güç olmayı hedeflediğinin altını çizdi.

Şekib AVDAGİÇ , Türkiye’nin geleceğine adanmış bir kurum olarak İTO’nun, misyonundan aldığı güçle; ticaret, küçük sanayi ve hizmet sektörlerinin hızla gelişme ve yaygınlaşmasını teşvik ettiğini belirterek, Yurt dışında yeni pazarlar oluşturmak için çalıştığını, İş dünyasının gelişmesinin önündeki engelleri tespit edip ve kaldırılması için faaliyette bulunduğunu dile getirdi.

İTO’nun, tüm üyelerinin ve diğer iş sahiplerinin işlemlerini süratle sonuçlandırdığını ifade eden Başkan AVDAGİÇ, İTO Kamuoyunu aydınlatır. Kuruluş Yasası’nda da öngörüldüğü şekilde, meslek ahlak ve dayanışmasını korur. Ülke kalkınmasının sağlanmasında ve değişim yaratılmasında, kamu veya özel her türlü mesleki, bilimsel, toplumsal ve kültürel kuruluşla iş birliği yapar” şeklinde konuştu.

Başkan Şekib AVDAGİÇ, İTO’nun, 1882 yılından bu yana, üyeleri ile bütünleşerek, eksilmez bir heyecan ve şevkle sürdürdüğü hizmet yolculuğun, bu özellikleri ile aynı zamanda,  tüm Türkiye’nin gelişmeyi ve aydınlığı hedefleyen ekonomik ve ticari yaşamının da bir fotoğrafı olduğunun altını çizdi.

İTO’nun, Türkiye’nin ekonomik panoramasında daima en merkezde bulunduğunu hatırlatan İstanbul Ticaret Odası Başkanı AVDAGİÇ, bunun için de üç ayaklı ama her şartta “üye odaklı” bir hizmet anlayışını benimsediğini ifade etti.

Başkan Şekib AVDAGİÇ, bunlardan ilkinin, kanunla kendisine verilen, tescilden ihracata kadar birçok resmi belgenin düzenlenmesini içeren görevleri bulunduğunu,  ikincisinin, üyelerine, yerelden evrensele uzanan bir strateji ve perspektif kazandırmak için eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri olduğunu ve üçüncüsünün ise, üyelerinin ticari hak ve menfaatlerini korumak olarak özetlenebileceğini açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib AVDAGİÇ, “İTO, bugüne kadar bu görevlerinin tümünü hakkıyla yerine getirme gayreti içinde olmuştur. Neticede, Türk ekonomisinin öncü kurumu olarak İTO, sadece Türkiye’nin değil bulunduğu bölgeden tüm dünyaya yayılan bir ticari ekol haline gelmiştir” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.