enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in yeni cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Filistinlilerle barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını savunuyor

İsrail’in yeni cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Filistinlilerle barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını savunuyor
5 Haziran 2021
653
A+
A-

UHA HABER / İsrail’de İşçi Partisi’nden 11’inci Cumhurbaşkanı seçilen Isaac Herzog, Filistinlilerle barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını savunuyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters’den aktardığı haberinde, İsrail Parlamentosu (Knesset), İşçi Partisi’nin eski lideri Isaac Herzog’u cumhurbaşkanlığına, oylamada 120 milletvekilinden 87’sinin oyunu alarak, 26 oy alan rakibi Miriam Peretz’i geride bırakarak İsrail’in 11’inci Cumhurbaşkanı olmuştu.

Temmuz ayında görevi halihazırda cumhurbaşkanlığı makamında olan Reuven Rivlin’den devralacak olan 60 yaşındaki Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığı konuşmada, “tüm İsraillilerin cumhurbaşkanı” olacağını ve kamplaşmanın yaşandığı ülkede yeniden birlik için mücadele edeceğini söylemişti. “Şimdi köprüler kurma zamanı” diyen yeni Cumhurbaşkanı Herzog, dünya çapındaki antisemitizm ve İsrail düşmanlığıyla mücadele edeceğini vurgulamıştı.

Almanya’dan tebrik

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “dostum” olarak nitelendirdiği Herzog’u tebrik ederek “Güvene dayalı iş birliğimizi sürdüreceğimiz için mutluyum” ifadesini kullanmıştı.

İsrail'in yeni cumhurbaşkanı eski İşçi Partisi lideri Isaac Herzog olduIsaac Herzog kimdir?

9 Temmuz’da İsrail Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak olan Isaac Herzog, 1960 yılında Tel Aviv kentinde dünyaya geldi. 1983-1993 yılları arasında İsrail’in 6. Cumhurbaşkanı olan babası Haim Herzog, İkinci Dünya Savaşı’nda Büyük Briyanya ordusunda subay olarak görev almış ve Normandiya çıkarmasına katılmıştı. İsrail tarihinin en ünlü diplomatlarından eski Dışişleri Bakanı Abba Eban’ın da yeğeni olan Herzog, ülkesinde kibar ancak karizması düşük bir siyasetçi olarak tanınıyor.

Babasının Birleşmiş Milletler’deki görevi nedeniyle bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) İsrail’e döndükten sonra, özel gizli haber alma teşkilatı 8200’da görev alan Herzog, burada siber güvenlik biriminin yöneticiliğini yaptı. 2003 yılında İsrail İşçi Partisi’nden milletvekili olarak parlamentoya seçilen Herzog, 2005 yılında İmar Bakanı, daha sonra da sırasıyla Turizm Bakanı ve Refah Bakanı olarak kabinelerde yer aldı.

2015 seçimlerinde partisinin başbakan adayı olarak girdiği parlamento seçimlerinde Benyamin Netanyahu’ya karşı mağlup olan Herzog, Filistinlilerle barış sürecinin yeniden başlatılmasını savunuyor. 2018’den bu yana, İsrail’e göçten de sorumlu olan insani yardım kuruluşu İsrail Yahudi Ajansı’nın başkanlığını yürüten Isaac Herzog evli ve üç çocuk babası.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 05 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.