enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’de askeri operasyonda 2 Filistinli öldürüldü

İsrail’de askeri operasyonda 2 Filistinli öldürüldü
1 Nisan 2022
898
A+
A-

DOĞU KUDÜS – UHA HABER / Batı Şeria’da İsrail’in gerçekleştirdiği bir askeri operasyonda iki Filistinlinin öldüğü açıklandı. Operasyon, İsrail’de geçen hafta 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların ardından düzenlendi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘dpa’dan aktardığı haberine göre, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından Ramallah’ta Perşembe günü yapılan açıklamada, İsrail’in Batı Şeria’da bulunan Cenin kentinde gerçekleştirdiği askeri operasyonda 17 ve 23 yaşlarında iki erkek Filistinlinin öldüğü belirtildi. Açıklamada bir kişinin de yaralandığı, yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

Askeri operasyon, İsrail’de geçen hafta meydana gelen ve 11 kişinin ölümüyle sonuçanan saldırıları takiben gerçekleştirildi.

İsrail ordusu, askerlerin Cenin kentinde 11 kişinin öldürüldüğü saldırının şüphelilerini yakalamak için bulunduklarını belirtti. Paylaşılan bilgilerde, askerlere ateş açılmasının ardından, askerlerin de ateşle karşılık verdiği ve bu sırada bir askerin yaralandığı belirtildi. Mevcut görüntü kayıtlarında askeri araçlar, silahlı askerler, bir ambulans ve bir kişinin yerde yattığı görülüyor.

Tel Aviv yakınlarındaki Bnei Brak kentinde düzenlenen silahlı saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırı, İsrail’de son bir hafta içerisinde düzenlenen üçüncü ölümlü saldırı olarak kaydedilmişti. Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, pazar günü Hadera kentinde İsrailli iki polisin öldürüldüğü, dört memurun da yaralandığı olayın sorumluluğunu üstlenmişti.

İsrail, hafta sonu başlayacak olan Ramazan ayından önce gerginliğin daha da tırmanmasından endişe ediyor. İsrail ordusunun, güvenliği sağlamak için bin asker ile emniyet birimlerine destek olduğu ve Batı Şeria’ya da ilave kuvvet gönderdiği açıklandı.

[UHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.