enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail: Putin Lavrov’un sözlerinden dolayı özür diledi

İsrail: Putin Lavrov’un sözlerinden dolayı özür diledi
6 Mayıs 2022
817
A+
A-

TEL  AVİV – UHA HABER / İsrail’den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Lavrov’un “Adolf Hitler’in Yahudi olduğu” yönündeki sözlerinden ötürü İsrail Başbakanı Bennett’ten özür diledi.

Tel Aviv’den Almanya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Naftali Bennett arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Bennett’in bürosundan yapılan açıklamaya göre, Putin görüşmede Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Pazar günü bir İtalyan televizyonuna yaptığı açıklamalardan ötürü özür diledi.

Açıklamada “Başbakan, Devlet Başkanı Putin’in Lavrov’un açıklamalarından dolayı özrünü kabul etti ve kendisine Yahudi halkı ve Holokost’un (Yahudi Soykırımı) anısı karşısındaki tutumunu netleştirdiği için teşekkür etti” denildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise iki lider arasında İsrail devletinin kuruluşunun 74’üncü yıl dönümü sebebiyle bir telefon görüşmesi gerçekleştiği belirtilirken Putin’in özründen bahsedilmedi. Sadece liderlerin Nazi Almanya’sındaki Yahudi Soykırımı’nın “tarihi anısını” ele aldıkları ifade edildi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett
Naftali Bennett Fotoğraf: Tsafrir Abayov/Pool/picture alliance

Lavrov ne demişti?

Rusya, Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesini, “ülkeyi Nazilerden arındırmakla” gerekçelendiriyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Yahudi olması ise bu tezle çelişiyor.

Lavrov, Pazar günü İtalyan Rete 4 televizyonunda yayınlanan mülakatında “Biz Yahudiyken bu nasıl bir Naziliktir diyorlarsa, sanırım Hitler de Yahudi köklere sahipti, o yüzden bu bir şey ifade etmiyor” demişti. Lavrov, “Bilge Yahudiler der ki en keskin antisemitler genellikle Yahudilerden çıkar” diye konuşmuştu.

İsrail bu sözler üzerine Rusya’nın Tel Aviv Büyükelçisini Dışişleri’ne çağırdı. Dışişleri Bakanı Yair Lapid, sosyal medya paylaşımında Lavrov’un sözlerini “affedilemez ve çok çirkin bir açıklama aynı zamanda da tarihi bir yanlış” olarak tanımladı.

Bennett ise Yahudileri kendilerine yönelik “tarihteki en korkunç” suçlardan sorumlu tutan bir “yalan” olarak niteledi.

Rusya’nın Ukrayna savaşının başlamasından beri İsrail Kiev’in askeri destek taleplerini reddediyor. İsrail şimdiye kadar Ukrayna’ya sadece kurşun geçirmez yelek, sıhhiye erleri için kask ve sahra hastanesi desteğinde bulundu.

Başbakan Bennett, İsrail’in hem Moskova ile hem de Kiev ile iyi ilişkilerini her fırsatta vurguluyor. Arabuluculuk rolü için Mart ayı başlarında Rusya’ya giden Bennett, savaşın başlamasından sonra Putin ile görüşen az sayıdaki liderden biri olmuştu.

EK Kaynaklar *dpa,AFP,Reuters

[UHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.