enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:06 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:05 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:04 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:02 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:37 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail, Kudüs halkını Ramazan’da herhangi bir şiddet eyleminde bulunmamaları konusunda uyardı

İsrail, Kudüs halkını Ramazan’da herhangi bir şiddet eyleminde bulunmamaları konusunda uyardı
11 Mart 2024
19
A+
A-

Kudüs’teki görgü tanıkları, Ramazan ayının başlamasına saatler kala, İsrail güçlerinin şehirde birden fazla noktada varlığını güçlendirdiğini ve Mescid-i Aksa çevresine polis ekipleri konuşlandırdığını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarku’l Avsat’dan aktardığı  Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) dayandığı habere göre, Kudüs’teki görgü şahitleri, İsrail güvenliğinin, Filistinlilerin telefonlarına Ramazan ayı boyunca herhangi bir şiddet eyleminde bulunmamaları konusunda uyarıda bulunan kısa mesajlar gönderdiğini bildirdi.

İsrail istihbaratının, Kudüs’ün birçok mahallesine aynı uyarıyı içeren broşürler dağıtıldığını da belirttiler.

dfevef
İsrail güçleri namaz kılan Filistinlileri izliyor (Reuters)

İsrailli bir istihbarat görevlisinin imzası olan, Cebel Mukaber mahallesinde dağıtılan broşürlerde, sakinler Kudüs’te herhangi bir şiddet eylemine karışmamaları konusunda uyarıldı.

Görgü tanıklarına göre broşürlerden birinde, “Geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca mahalleden çok sayıda kişinin Mescid-i Haram’da çıkan isyan ve şiddet olaylarına katılması, bu kutsal mekanı ve buradaki ibadet özgürlüğünü olumsuz etkilemişti. Düzenin bozulması ve şiddetin, bunları uygulayan kişi, ailesi ve toplum üzerinde sonuçları olacağını bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

İsrail Savaş Konseyi, İsrail’deki Araplar ve Kudüs sakinlerinden, yaş grubu belirtilmeden yaklaşık 50 ila 60 bin kişinin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin verdi.(Şarkul Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.