enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail-Gazze hattındaki savaş Lübnan’a mı kayıyor?

İsrail-Gazze hattındaki savaş Lübnan’a mı kayıyor?
29 Haziran 2024
21
A+
A-

* İsrail-Gazze hattındaki savaş Lübnan’a kayıyor. Taraflardan birbirlerine tehdit dolu mesajlar veriyor.

* Gazze savaşı, Lübnan’a sıçrar mı? İsrail basını ne diyor ne konuşuyor?

* Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er aktardı.

Serdar Er Haberleri - Son Dakika Yeni Serdar Er Gelişmeleri

CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er detayları şu ifadelerle aktardı;

Gazete manşetleri bize birçok şey anlatıyor.  Özellikle son günlerde Lübnan krizi gündemde. Okuduğumuz ilk gazetede ABD’nin uyarısından bahsediyor. ABD, Lübnan krizi ile ilgili İsrail’i birçok kez uyardı. Bu savaş daha büyük bölgesel bir savaşa dönüşebilir uyarıları söz konusu. ABD’nin Beyrut’a yönelik seyahatlerde bir uyarı yaptığı yönünde gazetenin manşet kısmında haber var.  İsrail tarafından yapılan saldırılar gündeme geliyor. ABD’ye göre İsrail’in bu savaşa hazır olmadığı yönünde açıklamalar yaptığı belirtiliyor.

Tel Aviv ve Kudüs’te çeşitli eylemler söz konusu. Bu eylemler gazetelere yansıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası etmesi, rehine geri getirilmesi ve savaşın bir an önce durdurulması çağrısı yapılıyor.  Buradaki eylemcilerin, protestocuların yorumu; Bu savaşın başlaması Netanyahu’ya yarar. Netanyahu koltuğunu korumak için bu savaş yapıyor.

Bir diğer gazetede Cenin’de bir saldırı gerçekleşti. Cenin’de yani Batı Şeria’nın bir yerleşim yerinde yapılan operasyonu manşete taşınmış. Sürmanşette rehinelerin eve gelmesi ve Hamas lideri ile ilgili bir haber var.

Cenin’de İsrail operasyonları söz konusu yani işgal olarak Batı Şeria’nın bir yerleşim yeri. Burada İsrail ordusu, İsrail polisi ‘Oradaki tehditlere karşı mücadele ediyoruz’ ifadesiyle saldırılar gerçekleştiriyor.

7 Ekim sonrası Gazze’den oldukça uzak bir nokta olan Cenin. Batı Şeria’da olan Cenin ve Gazze arasından kilometrelerce mesafe var. 7 Ekim sonrası Batı Şeria bölgesine İsrail saldırıları arttı. O saldırılarda hayatını kaybeden İsrail askeri oldu şeklinde bir haber var. Ancak o saldırılarda çok fazla Filistinlileri hayatını kaybetti. 2 ay önce bir haberde 7 Ekim sonrası 5 binden fazla kişinin Batı Şeria’da gözaltına alınıp tutuklandığı söylendi. Tam bir rakam belli değil. Cenin’deki saldırıda IDF kaptanının hayatını kaybettiği ve 16 personelin yaralandığı söyleniyor.

Kaynak* CNN TÜRK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.