enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:10 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:04 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail: Ateşkes görüşmelerinde Hamas’ın ‘hayali’ taleplerine boyun eğmeyeceğiz

İsrail: Ateşkes görüşmelerinde Hamas’ın ‘hayali’ taleplerine boyun eğmeyeceğiz
27 Mart 2024
18
A+
A-

İsrail, Hamas’ı Gazze’de ateşkese ilişkin yürütülen dolaylı müzakerelerde ‘hayali’ talepler öne sürmekle suçladı.

UHA / İnternational News Agency

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİBaşbakan Binyamin Netanyahu’nun Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bu taleplerin Hamas’ın bir anlaşmaya varmayı umursamadığının göstergesi olduğu öne sürüldü.

Hamas, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmelerde, ateşkesin savaşın sona ermesine ve İsrail güçlerinin geri çekilmesine yol açmasını istedi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre İsrail, Hamas’ı ‘yok etme’ çabalarına devam edeceğini vurgulayarak, bu talepleri görmezden geliyor.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “İsrail, savaşın sona erdirilmesi ve ordunun Gazze’den tamamen çekilmesi de dahil olmak üzere Hamas’ın taleplerine boyun eğmeyecek” denildi.

Hamas dün yaptığı açıklamada, İsrail’i geçici bir ateşkes sağlayacak ve İsrailli rehineler ile Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını içerecek bir anlaşmaya varma çabalarını ‘engellemekle’ suçladı.

Söz konusu açıklamada, “Kısa bir süre önce arabulucu kardeşlerimize (Katarlı ve Mısırlı) hareketin 14 Mart’ta ortaya koyduğu tutum ve vizyona sadık kaldığını, çünkü işgalcilerin yanıtının halkımız ve direnişimizin temel taleplerinin hiçbirine cevap vermediğini bildirdik” ifadeleri de kullanıldı.

Hamas, bu taleplerin ‘kapsamlı bir ateşkes, Gazze Şeridi’nden çekilme, yerinden edilenlerin geri dönüşü ve tam bir takas’ olduğunu de belirtti.

AFP’nin haberine göre Hamas, İsrail Başbakanı Netanyahu ve onun aşırılık yanlısı hükümetinin, tüm müzakere çabalarını sekteye uğrattığını ve şu ana kadar bir anlaşmaya varılmasını engelleme konusunda tüm sorumluluğu taşıdığını da ekledi.

Hamas’ın bu tepkisi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), ABD’nin daha önce birkaç kez engellediği, ancak bu sefer çekimser kaldığı ‘derhal ateşkes’ çağrısında bulunan bir kararı kabul etmesinden kısa bir süre sonra geldi.

BMGK’nın 14 lehte ve bir çekimser oyla kabul ettiği kararda, kalıcı bir ateşkese yol açması şartıyla Ramazan ayı boyunca derhal ateşkes çağrısı yapılıyor.

Kararda ayrıca tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısı da yapılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.