enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya koronavirüsü grip gibi kontrol altına almayı planlıyor

İspanya koronavirüsü grip gibi kontrol altına almayı planlıyor
11 Ocak 2022
363
A+
A-

MADRİD – UHA HABER / İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Omicron varyantı ile yeni vakaların hızla arttığı koronavirüs grip gibi kontrol altına almak için çalışma yürüttüklerini duyurdu.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya’nın Cadenaser radyosuna yaptığı açıklamada, “Sağlık Uyarıları ve Acil Durumlar Merkezinde COVID-19’u grip benzeri bir endemik hastalık olarak tedavi etmek için haftalardır bir plan üzerinde çalışma yapıyoruz.” dedi.

“COVID-19’un evrimini farklı parametrelerle değerlendirmeye başlamamız için artık gerekli şartlara sahip olduğumuzu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulunan Sanchez, salgının başlarında yüzde 13’lerdeki ölüm oranının şu anda yüzde 1’e kadar indiğini vurguladı.

Pedro Sanchez, İspanya’da mevcut durumda günlük 100 binlerin üzerinde olan vaka sayılarının ocak ayı boyunca yükselişine devam edeceğini, sonrasında da düşüşün başlamasını öngördüklerini söyledi.

COVID-19 hapından 340 bin doz satın alınacak

İspanya’da 12 yaş üstü nüfusun yüzde 90’ının iki doz aşı sürecinin tamamlandığını, 5-11 yaş grubunda da 18 Nisan’a kadar bu oranının yüzde 70’e çıkacağını aktaran Sanchez, bazı Avrupa ülkelerindeki aşı yaptırma zorunluluğu tartışmalarının İspanya için geçerli olmadığını ifade etti.

İspanya Başbakanı Sanchez, eczanelerde satılan COVID-19 antijen testi fiyatlarının düşürülerek kontrol altına alınacağını, Pfizer’ın geliştirdiği “Paxlovid” adlı COVID-19 hapından da ocak ayı içinde 340 bin doz satın alınacağını açıkladı.

Yüksek vaka sayıları kamu hizmetini aksatıyor

Artan COVID-19 vakaları nedeniyle özellikle sağlık ve eğitim sektörlerindeki kamu hizmetlerinin riske girmeye başladığı vurgulandı.

Koronavirüs vakası tespit edilerek ev karantinasında bulunan sağlık çalışanı ve öğretmen sayısının her geçen gün arttığını açıklayan sivil toplum örgütleri, bazı özerk yönetimlerde görevli boşluğunu doldurmak için stajyerlerin çağrıldığını duyurdu.

Yarıyıl tatilinin ardından okullarda yüz yüze eğitime başlanan İspanya’da, 5 öğrenciye kadar (Madrid özerk yönetiminde 3 öğrenci) vaka tespit edilen sınıfların, 10 günlük ev karantinasına alınması kararlaştırıldı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.