enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İş Pozitif Kadın İstihdam Programı aracılığıyla 430 bin kadın işe yerleştirildi

İş Pozitif Kadın İstihdam Programı aracılığıyla 430 bin kadın işe yerleştirildi
31 Ağustos 2024
67
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “İş Pozitif Kadın İstihdam Programı ile 430 Bin Kadının İşe Yerleşmesine Aracılık Ettik” dedi.

Bakan Işıkhan'dan iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinde kararlılık vurgusu

[Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan]

Bakan Işıkhan, Şubat ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle İş Pozitif Kadın İstihdam Programının hayata geçirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

İşverenlere yönelik kadın istihdam desteği - Bursa Haber

“Bu program kapsamında 430 bin kadının işe yerleşmesine aracılık ettik. Ve bu sayı her geçen gün artıyor. Başarıyla yürüttüğümüz bu programın bir benzerini inşallah gençlerimiz için de devreye alacağız. Bu konuda; çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. Bugün tanıtımını yaptığımız İşgücü Uyum Programı, bir noktada kadın ve gençlerin istihdamına katkı sağlayacak bir program olacak. Son dönemde attığımız adımlar, uyguladığımız politikalar ve ekonomimizin genel performansı sayesinde istikrarlı şekilde işsizlik oranında düşüş, istihdamda artış sağlamıştık. Küresel ekonomideki dalgalanmalar, enflasyonla mücadele ve cari açık gibi makroekonomik göstergeleri dengelemek amacıyla politikalar yürütüyoruz. Bu politikaların, uzun vadede ekonomik istikrarı sağlamak ve enflasyonla mücadelede başarı elde etmek için hayati öneme sahip olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle; kısa vadeli etkilerinden ziyade iş gücü piyasasında kalıcı çözümler üretmek, istihdamı artırmak ve neticesinde vatandaşlarımızın refahını korumak için gayret sarfediyoruz.”

İş Pozitif | İşim, Gücüm Olsun

İçerisinde bulunulan dönemsel şartların ve enflasyonla mücadele politikalarının doğal bir sonucu olarak, kısa dönemlik dalgalanmaların olabileceğini kaydeden Bakan Işıkhan, “Kalıcı olması gereken ise istikrardır. İstikrar ise bir sonraki adımı, daha emin ve daha sağlam atmamızı sağlayan mekanizmaların varlığı ile mümkündür. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen ekonomik politikalara ve ekonomimizin dinamiklerine güveniyoruz. Bu güvenle çalışmaya, üretmeye,  daha verimli ve kalıcı istihdam politikaları geliştirmeye devam edeceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.