enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:26 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
17:22 KKTC’nde Kumsal Katliamı Nasıl Oldu?
12:37 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:55 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:44 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:21 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:21 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:10 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı
00:04 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:03 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:02 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
11:19 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irkçıların imzalı mektupları endişe yaratıyor

Irkçıların imzalı mektupları endişe yaratıyor
11 Mart 2021
455
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da Müslüman ve Yahudi kuruluşlarına yönelik tehdit mektupları artıyor. Mektupların açık kimlik ve adreslerini yazan kişiler tarafından da gönderildiğini belirten Müslüman ve Yahudi temsilciler endişeli. 

Almanya’da Müslüman ve Yahudi kuruluşlarına kimlik ve açık adreslerini gizlemeden ırkçı tehdit veya harakeret mektupları yollayan kişilerin sayılarında artış olduğu belirtildi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, “Bugünlerde faillerin daha az çekindiklerine tanık oluyoruz” dedi. Funke Medya Grubu gazetelerine çarşamba günü açıklamalarda bulunan Mazyek, “Birçok kişi nefretini açık ismiyle yazıyor” diyerek, bu kişiler hakkında çoğu zamanda cezai işlem yapılmadığını ifade etti.

Aiman Mazyek

Aiman Mazyek

Açık kimlik bilgileriyle parantez içerisine alınarak yollanan nefret içerikli mektupların genellikle hukuki çerçeveye sınırda da olsa uygun olarak değerlendirildiğini kaydeden Mazyek, savcılıkların birçok durumda, kuruluşlara yollanan nefret mektupları hakkındaki soruşturmaları durdurduğunu söyledi. Bu durumu, “sinir bozucu” olarak tanımlayan Mazyek, “Ama biz, gözlemlerimize göre, açık kimlik ve adresle bize nefret mektubu yollayan kişilerden kısa bir süre sonra da anonim ölüm tehditlerinin olduğu mektuplar aldık” diye konuştu.

“Nefretin yeni bir düzeyi”

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Genel Müdürü Daniel Botmann da Funke Medya Grubu gazetelerine yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan nefret içerikli mektupların sayılarında artış olduğunu söyledi. Botmann, “Faillerin bize gerçek isimleri ve adresleri ile giderek daha fazla yazdıkları ve artık anonim olmadıkları görülüyor. Bu nefretin yeni düzeyini gösteriyor” dedi.

“Ne yazık ki, her gün aşırı sağcıların, komplo mistikçilerinin veya İsrail’den nefret edenlerin giderek artan bir şekilde bize mektuplar ve e-postalar gönderdiğini görüyoruz” diye konuşan Botmann, savcılığa yaptıkları şikayetlerin de çoğunlukla sonuçlanmadığını belirtti. Botmann tepkisini, “Ne yazık ki, nefret mektupları mevcut ceza yasalarının süzgecinden geçtiği için soruşturmalar genellikle durduruluyor” sözleriyle dile getirirken, “soruşturmaların kapatılması, faillerin kendilerini haklı görmelerine  yol açıyor” dedi. Temsilci, bu durumun savunulucak bir tarafının da olmadığını dile getirdi.

Federal Hükümet söz konusu eylemleri “kışkırtıcı hakaret” suçu olarak kabul etmeyi planlıyor.

[UHA Haber Ajansı, 11 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.