enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran’da cezası dolan İngiliz tekrar hakim karşısına çıkacak

İran’da cezası dolan İngiliz tekrar hakim karşısına çıkacak
7 Mart 2021
517
A+
A-

UHA HABER / İran’da casusluk iddiasıyla 5 yıl hapse mahkum olan İran asıllı İngiliz vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in cezası doldu. Ancak başka bir suçlamadan hakim karşısına çıkarılacak olan Ratcliffe İngiltere’ye dönemeyecek.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,AP’in haberine göre,İran’da casusluk iddiasıyla 2016 yılında gözaltına alınarak 5 yıl hapse mahkum edilen İran asıllı İngiliz vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in cezasının dolduğu açıklandı.

Koronavirüs nedeniyle geçen yıl mart ayında hapishaneden çıkarılan ve Tahran‘da ebeveynlerinin evinde elektronik kelepçe ile ev hapsinde tutulan Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in avukatı, müvekkilinin cezasının dolduğunu ve elektronik kelepçesinin çıkarıldığını duyurdu.

Tekrar hakim karşısına çıkacak

İran devlet basını Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in 13 Mart tarihinde “propaganda yaymak” suçlamasıyla tekrar hakim karşısına çıkacağını haber verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Twitter’dan yaptığı açıklamada Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in elektronik kelepçesinin çıkarılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ancak İran’ın kendisine yönelik tavrının “tahammül edilemez” olduğunu belirterek Zaghari-Ratcliffe’in bir an önce İngiltere’ye dönmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Zaghari-Ratcliffe 2016 yılında kızıyla beraber Tahran’a ailesini ziyaret etmeye gittiğinde göz altına alınmıştı. O dönemde Thomson Reuters Vakfı‘nda proje yöneticisi olarak çalışan 42 yaşındaki Zaghari-Ratcliffe, “İslam rejimini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in hapse atılması İran ve İngiltere arasındaki diplomatik ilişkilerin gerilmesine ve uluslararası tepkiye neden olmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 07 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.